Miért nem raknak fel régi gumikat a komolyabb gumi szervizekben?
Nemrég olvastam egy kérdést, amiben a kérdező a gumist okolta a csúszása miatt, mire az a válasz jött,hogy nem hibás a gumis, azért mert régi gumit adott el neki.
Nos, én a hátsó kerekes autómhoz, acélfelnire szerettem volna felrakatni két 12 éves 60%-os gumit, hogy azt egy farolgatás keretében/után elfüstöljem.
Ők viszont azt mondták,hogy nem teszik fel, pedig az autón lévő gumik is 90%-osak voltak, mondtam,hogy nem ezzel akarok közlekedni.
Ők csak ragaszkodtak hozzá,hogy ilyet nem tesznek fel, mert ha mégis felrakom és baj történik, akkor ide fognak jönni a rendőrök meg a kpm.
Akkor most hogy is van ez?
Ez egy országosan ismert gumis műhely volt, végül egy magánvállalkozó felrakta nekem, de ő sem szívesen, ugyan ezért.
Érthető a gumis,én sem tenném fel.
Ez a "majd nagyon fogok vigyázni" című szöveg sok baleset előtt elhangzott már,és szerintem egyik gumis sem szeret bíróságra járni.
Egy gumis azt a gumit rakja fel, amit odaviszel neki.
Az csacsiság, hogy 60%-os gumit ne rakna fel. Az még simán forgalomképes.
Legfeljebb nem ad el - de az más kérdés.
A gumis nem felelős azért, hogy a marharépa autós milyen gumin akar közlekedni. Ő csak a saját munkájáért felelős.
Kb. 20 éve vagyok rendőr, de még az életben nem hallottam olyant, hogy egy gumist megkerestek volna egy közlekedési baleset miatt, hogy miért rakott fel bármilyen gumit.
Az autó állapota a gépjárművezető felelőssége, nem a gumisé! Ő csak akkor lenne felelős, ha szakszerűtlenül rakná fel a kereket, és az emiatt leesve következne be a baleset.
De, józan paraszti ésszel belegondolva: te felrakatsz egy ilyen gumit egy műhelyben, majd két hét múlva balesetezel. Van rendőr, aki azt kezdi el vizsgálni, hogy ki- és mikor rakta fel a gumijaidat?! Ezzel az erővel azt is vizsgálhatnák, hogy ki koptatta el őket annyira.
És mégis honnan tudnák, hogy hol rakták fel őket? Mivel bizonyítanák, hogy ők azt tették fel, és nem egy jobbat, amit te közben lecseréltél?
Más szemszögből: én még az életben nem hallottam olyant, hogy ha valaki ittasan balesetet okozott, elkezdték volna vizsgálni, hogy melyik kocsmában rúgott be...
aegy magára valamit is adó gumis nem rak fel ilyen öreg gumit.
az, hogy te driftelni akarsz, kevés neki, ha baleseted lesz, egyből ráhúzod..
szóval ne csodálkozz.
jól tették a gumisok, hogy nem tették..
#3-->"Egy gumis azt a gumit rakja fel, amit odaviszel neki. "
A kretén gumis sajnos igen.
Szerencsére sokan fontosnak tartják a közlekedés többi résztvevőjének testi épségét is,így elzavarnak a frissen guberált 62,6 %-os múlszázadi repedezett szarral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!