Megéri megvenni egy olyan gumit, ami új, de 2010 év végi gyártású? (bővebben lent)
Új szett nyárigumit akarok venni régi Peugeot 205-ösömre, és most találtam a közelben egy gumiszervizt, ahol van raktáron akciósan 2010 év végi gyártmányú, de teljesen új szett gumi.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes szerintetek ezt megvenni? Barum gyártmányú a gumi, és 6000ft/db áron kínálják. Az eladónál rákérdeztem, miért ennyi, azt válaszolta, hogy mivel 3,5 éves, és utolsó 4db van náluk raktáron. A 2014 évi gumik 12-13 ezer ft-nál kezdődnek náluk ugyanebben a méretben.
Nem tudom számít-e valamit, de kb 4-5 ezer km-ert megyek a kocsival egy évben, azt is főleg városban, vagy városközi rövidtávú szakaszokon (15-20km).
Szerintem jó vétel, hisz nem volt használva, az a 3.5 év raktár pedig nem hiszem hogy nagyon leamortizálta volna.
Az igaz, ha kapsz ennyiért márkásat, és használatlan, vagy alig használtat, akkor inkább azt, de ez is jó lesz szerintem. Egy 205-ös pözsón amugy se kap túl nagy terhelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!