A régi Ikarusoknak mi kölcsönzi azt az erősen fülsértő, "visító" hangot menet közben?
Figyelt kérdés
Gondolok itt a 260-as - 280-as modellekre. (Nem a turbora gondolok, hiszen ezek szívódízelek tudomásom szerint - javítsatok, ha tévedek)2013. aug. 2. 21:20
1/5 anonim válasza:
Én meg úgy tudom, hogy turbósak.
Vagy a turbó vagy a váltónak van ilyen hangja.
2/5 anonim válasza:
A régi 200-asokban a hátsó híd kerékagyaiban van 1-1 db bolygómű. Ezeket a jókora agyról lehet felismerni, a későbbi, talán ZF mintájú hidaknál már "rendes" méretű az agy. Azért van bennük a bolygómű, mert a D2156 motorok nyomatéka nem elég nagy, így a diffi után is kell egy lassító áttétel, hogy tudja magát vonszolni a busz. Ezt a hajtóművet viszont soha nem sikerült normálisan megmunkálni, ezért borzalmasan visít, annyira, hogy a 200-asok troliváltozatai is nagyjából ugyanolyan hangosak, mint a dízelek.
3/5 A kérdező kommentje:
Ahha, világos! mindenre gondoltam, de erre nem. :)
Ha már itt tartunk, akkor volt bennük turbó?
2013. aug. 2. 23:34
4/5 anonim válasza:
hátsó híd, rábáknál is megvan ez a jelenség
256osban van, mert távolságinak alkalmazták
5/5 anonim válasza:
én szeretem, mert "különleges" nem összetéveszthető :) mint a lada niva a terepgumival mikor surrog az aszfalton menet közben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!