Ha mindig mindenhol 5-ösbe mennék, mennyivel fogyasztana
kevesebbet az autóm?
Figyelt kérdés
Azt mondják 5-ödikben fogyaszt a legkevesebbet az autó. Ha valaki mindenhol mindig csak 5-ösbe menne (tolatásnál kézi erő), akkor hány százalékkal csökkenne a fogyasztás? Azt most hagyjuk hogy a kuplung mennyi ideig bírná, meg a hasonlókat is.
2016. jan. 16. 14:03
1/9 anonim válasza:
Es feltetelezzuk azt, hogy amikor beulsz az autoba mar az egybol 30-50 km/h-val halad?
2016. jan. 16. 14:10
2/9 anonim válasza:
5-ösben 50-el sok autó többet fogyaszt, mint négyesben. Mert csak erőlködik a motor. És minden kigyorsítás egy kiínszenvedés lenne, a motornak is. Amúgy nem nagyon tudnád kiszámolni a spórolt üzemanyagot, mert hamarabb gallyra vágnád a motort.
2016. jan. 16. 14:10
3/9 A kérdező kommentje:
5-ödikben csúsztatva is el lehet indulni. Én még nem próbáltam, de azt hallottam hogy pl. 3-adikba is gond nélkül el lehet indulni.
2016. jan. 16. 14:11
4/9 anonim válasza:
"5-ödikben csúsztatva is el lehet indulni. Én még nem próbáltam, de azt hallottam hogy pl. 3-adikba is gond nélkül el lehet indulni."
Kétségtelen, ahogy az is, hogy nagyon szereti ezt az autó. De hogy is fogsz ezzel fogyasztás csökkentést elérni?
2016. jan. 16. 14:14
5/9 anonim válasza:
Budapesten megcsinálsz így 10 km-t, és dobhatod is ki a kuplungtárcsát.
2016. jan. 16. 14:26
6/9 A kérdező kommentje:
Jó ez csak unatkozós elméleti kérdés volt xd
Amugy csak a kuplungtárcsa akkor megy nagyon hamar tönkre ha nagyon felmelegszik. Nyilván 10 km budapesten kinyírná. De lehet hogy egyébként 1000 ilyen elindulást is kibírna.
2016. jan. 16. 14:30
7/9 anonim válasza:
Ha MINDIG 5-ösben mennél, akkor már csak az út szab a fogyasztáscsökkenésnek határt. Városban esélytelen a dolog, ha csak nincs valami nagyon rövid áttételű autód, vagy erős motorú (>200HP), ugyanis anélkül hogy nem pörgeted fel a fordulatszámot 4-5000-ig nem fogsz tudni vele elindulni. Ez meg baromi sok benzint fogyaszt. Ha ideális a dolog, és csak egyszer kell indulni, akkor az meg a városon kívüli állapot, ahol amúgy is szinte mindig 5-ösben megyünk (már ha nem kell gyorsítani). Így szerintem nem igazán lehet vele üzemanyagot spórolni, de a kocsit jól tönkre lehet vele tenni...
2016. jan. 16. 14:31
8/9 anonim válasza:
"5-ödikben csúsztatva is el lehet indulni. Én még nem próbáltam, de azt hallottam hogy pl. 3-adikba is gond nélkül el lehet indulni."
Hát azért nem ugyanaz a kettő. Én nem vagyok benne biztos, hogy 5.-ben el lehet.
2016. jan. 16. 15:00
9/9 anonim válasza:
Hát nem tudom ezt kitől hallottad, de jó nagy ökörség hogy ötödikben fogyaszt a legkevesebbet.
A motornak van egy optimális fordulata, a váltóval különböző sebességeknél ebben a tartományban próbáljuk tartani. Ha túl alacsony a motorfordulat, akkor a motor csak erőlködik, az injektorok nyomják ezerrel bele a naftát. Valamint van ott fojtószelepállás meg egyéb dolgok egy modern autón, nem kizárólag a főtengely fordulatától függ a fogyasztás.
Az autóm pl már 80km/h alatt alacsonyabb fogyasztást ír ki, ha visszaváltok egyet, mintha hagynám magasabb fokozatban búgni, szenvedni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!