2 vagy 4 + személyes autó?
El nem hinnéd, de amúgy baromi egyszerű: kettőnél több ülés akkor kell, ha kettőnél több személyt szállítanál. Ha neked elég, hogy te és még egy ember ül az autóban, elég egy kétszemélyes kivitel.
(érdekesség: az Egyesült Államokban a kétüléses autók több biztosítótársaságnál sportkocsinak számítanak, ezért nagyobb kockázatot, ezáltal magasabb biztosítási díjat jelentenek - ezért aztán arrafelé az igazán meredek autókat is 2+2 üléseseként árulják, mert a két hátsó ülés rögtön családi autóvá teszi őket akkor is, ha nincs olyan élő ember, aki elférne ott)
A kétülésesek és a 2+2 ülésesek között nincs nagy különbség. Sokszor ugyanaz a bódé, csak más kialakítással: a mezei Porsche 911 Carrera például 2+2-es, a 911 GT3RS már csak kétüléses. Pedig milliméterre ugyanaz a héj (na, jó, nem egészen: a GT3RS bódéje a Turbótól jön, szélesebb hátsó nyomtávval, de az utastér ugyanakkora), csak a GT3RS-be már nem építik be a két hátsó szükségülést, mert annak a helyén úgyis bukókeret van/lesz. De élő ember akkor sem fér el a 2+2-esek hátsó üléssorán, az csak papíron létezik.
Ugyanoda tudok visszatérni, amit az elején írtam: ha neked elég papíron a két ülés, akkor maradj a kétülésesnél! Oly' mindegy, mi van a forgalmiba írva. Ha kell, hogy legalább papíron meglegyen a négy személy és a barátodon/barátnődön (kapcsolat fejlettségi szintjétől függően: vőlegény/menyasszony, férj/feleség) mást is tudsz szállítani, akkor kell a 2+2-es kivitel. Elférni ebben sem fognak a haverok, a lábuk a nyakukban lesz, de legalább törvényesen beülhetnek, van nekik öv (amit lehet, hogy nem tudnak bekötni, mert a fenekük alatt lesz a csat és a hátuk mögött a felső rögzítési pont), lehet egyet veretni velük, nem a tetőfészek és az üléstámlák közötti résben ülnek.
Nekem 2+2 van, nem kell a négy ajtó..sosem szerettem... ez nem taxi.
Stabilabb a kaszni, nem kell még két ajtóra figyelni, és sokkal nagyobb elöl a tér...és csak az a fontos(nekem) hogy elől baromi kényelmes legyen..a nagyméretű első ajtók külön élmény. Vagyunk páran különcök, a normális emberek négy ajtóst használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!