Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány szerzéséhez elég...

Jogosítvány szerzéséhez elég lehet?

Figyelt kérdés

25ezerből el lehet indulni?

Tanuló vagyok. Lenne havi 25ezrem

Az mar eleg a jogsihoz?

Mennyibe állna meg?

#jogosítvány #békategoria
2016. jan. 11. 16:36
 1/4 anonim ***** válasza:
135 ezerből csináltam meg 2 hónapja, én is részletekbe fizettem mert nem volt biztos, hogy a városba (országba) maradunk. De sajna maradtunk :( mindenből elsőre mentem át.
2016. jan. 11. 16:42
 2/4 A kérdező kommentje:
Részletre hogy kellet fizetni?
2016. jan. 11. 17:23
 3/4 anonim ***** válasza:
befizeted az elméletet, aztán ha van pénz apránként mész gyakorlatra, de kérdezz rá előtte, hogy lehet-e ilyet csinálni, és akkor nem lesz baj. De csak akkor kezdj neki, ha 150et ki tudsz pengetni várhatóan, mert benne van, hogy annyiba kerül.
2016. jan. 11. 17:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Nos, egy "B-kategóriás" jogosítvány megszerzése, mindennel együtt (tehát elsősegély, kresz tanfolyam, vezetési órák, vizsgadíjak, orvosi alkalmassági) olyan 130-140 ezer forintra jön ki átlagosan, hogyha mindent elsőre megcsinálsz, és csak a minimum, azaz a 30 órát kell levezetned. Nyilvánvalóan autósiskolától függ hogy végül mennyit kell fizetni, van ahol ettől picit olcsóbb és van ahol ettől drágább. Első körben annyit pénzednek kell lennie hogy kitudd fizetni az elméleti oktatás díját és az ahhoz kapcsolódó vizsgadíjat (ez nem nagy összeg 20-30 ezer forint körül lehet). Aztán van elsősegély vizsga amit bármikor megcsinálhatsz, de erre is rá kell számolni 10-15 ezret. A vezetési órák átlagosan 3000/óra áron mennek, régebben inkább 2500/óra volt, de mára már inkább drágul. Ebből ugye 30 a minimum, tehát olyan 90.000Ft. De ha több órára van szükséged akkor nyilván azok még plusz órák. De itt szinte kivétel nélkül lehetőséged van részletfizetésre, tehát például hogy 10 óránként fizess. Viszont olyan túl gyorsra se fogd az órák levezetését, mert minél többször mész egy hónapban vezetni, annál gyorsabban nő az órák száma, és ciki ha nem bírod fizetni. A forgalmi vizsga díja 11.000Ft és ezt jobb esetben csak egyszer kell kifizetned, ha megbuksz akkor viszont még 1x.

Én azt tanácsolom hogy úgy 40-50 ezred legyen meg kezdésnek hogy kitudd fizetni az orvosi alkalmasságit meg az elméleti részeket. Aztán meg utána úgy kalkulálod az órákat hogy ki gyere 25.000-ből egy hónap alatt. Szerintem lehetséges, csak mondom azért annyi pénzed legyen kezdésnek hogy a váratlan költségek felmerülése esetén se legyen baj, na meg ha esetleg plusz órákat kellene venned. Amúgy átlagosan szerintem 3-4 hónap alatt szokott lezajlani ez az egész. De az sem gáz ha fél év alatt csinálod meg, nem siettet senki. Sok sikert a kezdéshez!

2016. jan. 12. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!