Használtautót vettem, de sajnos nem volt minden rendben vele! Mehetek ezek után rendőrségre? Többi lent!
Sziasztok. Pénteken vettem egy kis értékű 145 ezer ft-s autót. Az okmányirodában ránézett ismerősöm a papírokra mielőtt még bármit(eredetvizsga,átírás,stb) fizettem volna mondta hogy nem lehet átiratni. Vissza vittem a tagnak az autót hétfőn. A vételárból 20ezret tudott csak vissza adni a többiröl irattam vele kötelezvényt tanúkkal hogy utaljon X időn belül. Ha netán nem fizeti vissza a 130ezret(mert ennyiről irtunk papirt) akkor feljelenthetem? (Csináltam hangfelvételt is és lefotóztam az összes papírját az autónak).
Azért mentem bele hogy adjon amennyit tud mert cirka 150 km-re lakunk egymástól és mi a sz*rt tudtam volna csinálni... :( Az autót nem akartam magamnál tartani amig nem adja vissza pénzem mert nem akartam h bármi bajom legyen ha nem iratom át 15 napon belül,stb.
Tudom,hogy jól megszívtam és bele estem a használtautó vásárlás nagy csapdájába,de első autónak szerettem volna ezt kis értékű corsa-t. Még nem telt le a határidő a fizetésre,de az lenne a kérdésem hogy ha nem teljesíti a kötelezvényt akkor mehetek a rendőrségre feljelenteni a sz*rost igaz? :(
Az okmányirodában azért tudtak ránézni az autó papírjaira mielőtt tényleg vittem volna eredetvizsgára mert nagyon jó haverom az ügyintéző srác szóval szivességből tette meg.
Azért irtam a használtautó vásárlás csapdát mert szerintem jó pár olyan ember van aki átvág másokat autóvásárlásnál.
A corsát ez eredeti tulaj eladta egy használtautó eladásával foglalkozó cégnek. A cég képviselője átadta a rokonának adás-vételivel,akitől én vettem.Az eredeti tulaj le jelentette hogy eladta az autót de se a cég se az akitől én vettem az autót nem jelentette be az okmányirodába a vételt. Na most ez az egész nem egy hosszú időintervallumú történet mindössze 18 napon belül lezajlott. Engem mint naiv első autóvásárlót a csávó megtévesztett azzal hogy eladáskor mondta hogy a törzskönyvet azért nem adja mert passziv mivel a cég nevén van az autó. igen ilyen van tudomásom szerint h passziv egy törzskönyv. A csávó az autó mellé adta a forgalmit meg 2 adásvételit : az eredeti tulaj+cég,cég+rokon,hogy majd igy átiratják a nevemre mert ő 15 napon belül kapta meg a nagybátyjától és nem iratja át mert továbbadja nekem. Ez volt az első autó vételem,a törzskönyv részét teljesen bevettem és nem értettem az adásvételi részéhez hogy igy nem tudom majd átiratni...ez a történet dióhélyban
És a véleményem hogy engem szándékosan szedtek rá hogy vigyem el az autót meg nyomták nekem a púder szöveget mert nem vagyok benne jártas,mert az autót újra hirdeti a srác :/
Mondjuk nekem ezek után csak egy kérdésem marad:
amikor írtátok az adásvételi szerződést neked nem tűnt fel,hogy az akitől veszed,meg az aki a forgalmiban be van jegyezve mint tulaj nem egy és ugyanaz a személy,és hogy a papírok szerinti tulaj nincs jelen az adásvételi megírásánál?!
Eleve el sem kezdtem volna kitölteni azt a papírt,nem hogy még alá is írjam........
Na ezért nem szabad ilyet egyedül intézni, ha nem vagy még jártas benne. Meg egyébként is több szem, többet lát.
Egyébként ha ilyen jó ismerősöd van okmányirodában, akkor még a vétel előtt ránézethettél volna az autóra az adatai alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!