Miért nyikoroghat a Suzuki kuplung pedálja?
Tegnap volt fent egy kèrdès, hasonló, 2001-es modellről volt szó, az illető kocsijában kuplung benyomáskor illetve kiengedèskor nyikorgó hangot ad ki mint egy öreg, rozsdás vas aktó nyitáskor, azt írták, hogy a kuplung szerkezet van a halálán...
Az enyèm 99-es 5 ajtós, 2 hónapja csinálja ezt, nem sokat mentem azóta vele, de biztos van más magyarázat... a pedál mechanika nem romolhatott el?
Bár nekem nem Suzukim van, de nálam is van ilyen már több hónapja.
Mivel nem régi a kuplung szerkezet (a kocsi igen), így nem tulajdonítottam neki semmi jelentőséget.
De most már kicsit parázok, mert nekem is csak a kuplungnál van ez, és pont ilyen nyikorgó hang.
(kicsit olyan, mintha valamihez dörzsölődne)
csak semmi pánik...beballagsz egy ótósbótba, mondjuk a homasitába, oszt veszel egy motorlánc-kenő szprét..
ügyelj, hogy legyen rajta ilyen piros csövecske, amivel irányítottan lehet fújni...fogsz egy lámpát, aztán behasalsz a kormány alá...és mindenhová fújsz a kuplungpedál mögött..aztán a motortérben is ami csak mozog a pedál kinyomásakor...
ha halódna a kuplung, azt már észrevetted volna.
szóval a fémes részeket javasolt néha kenni...a réz-szprét már nem is merem javasolni
a WD 40-et ne használd, mert az parasztvakítás..az egy amerikai fegyvertisztító szpré...arra kiváló
Ha már veszel valamilyen kenőszprét, akkor az ajtók zsanérjait, nyíláskorlátozóját sem árt befújni. Kalambó kocsija például sosem volt kenve, na azon hallani is, hogy minden nyikorog.
A kuplung mechanikája nem romlik el, legfeljebb a tárcsák kopnak.
Nem lehet a kuplung, újszerű a motor tèrben minden, a szerelő ősszel nèzte át alaposan, nem lehet, hogy a kuplung haldoklik :(
Másik Suzukin nem règ futóztam, semmi baja
Kérj meg valakit, hogy nyomkodja a kuplung pedált, és közben arra a pontra fújjál, ahol a bowden végén levő állító, meghúzza a kinyomócsapágyat működtető kart. Mindössze 1-2 mm az elmozdulása, de olyan hangokat tud kiadni........
Ja' az ördög nem alszik: NE járjon a motor! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!