Az igaz ha pl:autópályán megyek 150-el és visszaváltok egyesbe baja lessz a motornak?
Értem , akkor nemis lehet?
Egyik ismerösöm mondta multkor ,h akkor tönkre megy , csak kiváncsi voltam igaz e ! :)
Attól függ, két verzió van, vagy a váltó vagy a motor.
Vagy a váltóban darálódik be pár fogaskerék, vagy a motor fordulatszáma ugrik meg szépen, aminek általában az a vége, hogy kikönyököl, de legalábbis sérülés borítékolható.
Autótól függ, hogy össze lehet-e hozni a dolgot.
Amúgy még az állítólag című műsorban is foglalkoztak hasonló témával, ott azt próbálgatták mi van ha hátramenetet kapcsolnak.
Csak nem tudom melyik évad hányadik része pontosan.
De ez hogy jutott egyáltalán eszedbe? :D
Én egyszer hátramenetbe kapcsoltam, mert a másik autómon ott volt a 6. sebesség, ahol ebben a hátramenet, és megszokásból akartam már 6-ba tenni. Rántott egyet, mintha ráfékeztem volna, aztán gyorsan kapcsoltam. Semmi gond nem lett :)
Az öreg, de jóállapotú, háromsebességes automata omegámat adtam el egy havernak, aki a feleségének vette ajándékba..gyönyörű volt a belseje, halkan gurult, észrevétlenül váltott(csak baromi sokat fogyasztott) ...
a neje még soha nem vezetett automatát, gondolta ezen a vason majd belejön, aztán kap egy újat.
A legenda szerint a második napon történt az eset...már százharminccal mehetett az autópályán, , amikor visszatolta manuálisan kettesbe...a hölgy telefonált, és nem figyelt oda, rutinból váltott( azt hitte, kézit vezet).....szét is szállt az öreg, még nem reteszelhető váltó...valamiért a motort is javítani kellett....
A mai váltókkal ezt már nem lehet megcsinálni..nem engedi az elektronika.
Nem tudsz.
Próbáld meg, húzasd ki 1-esben leszabályozásig a motort. Fog menni 50-nel max. Ezért lehetetlen hogy 150-ben 1-esben legyen az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!