Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi az a "Humanitárius Szállítás"?

Mi az a "Humanitárius Szállítás"?

Figyelt kérdés

Egy parkolóban láttam egy teherautót, ilyen volt és ezek voltak rajta:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ami furcsa igazából ez az arab írás. Mi ez? Fegyvert szállít? :D Vagy kaját valahova? Francia rendszáma volt, gondolom akkor nem a franciában lévő menekülteknek, mivel ott van az összes, akkor ezek hova mehetnek? Déli város, Bács-kiskun megyében volt ez.

2016. jan. 7. 23:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem a kérdésedet. A felirat azt jelenti, amit a két szó együtt jelent. Emberbaráti szállítás. Olyan holmikat visz, amelyekre szükség lehet nagy bajba jutott embereknek. S ezt nem kereskedelmi céllal teszi, hanem mert segíteni akar. Maga a fuvarozás esetleg lehet fuvarozás, de a rakomány az adományokból áll.

Tartós élelmiszer, ruhafélék, táborépítéshez szükséges eszközök, gyógyszerek, orvosi felszerelések, s hasonlók.

Fegyvert nem lehet csak úgy szállítani, s az akkor sem nevezhető emberbaráti szállítmánynak, ha történetesen kizárólag védelmi célokat szolgálna.

2016. jan. 8. 09:42
 2/10 A kérdező kommentje:

de azt nem értettem, hogy akkor miért áll egy bevásárló központ parkolójában este 11 órakkor, és a dobozos házban a platón meg ég a villany, és mi ez a csöpögős idézet, miért egy 4x4 es hatalmas gallytörős teherautóval viszik a szállítmányt, és miért van még most is ott a parkolóban? (12 óra múlva)

És egyáltalán hova mehet egy francia autó ennyire délre?

2016. jan. 8. 11:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Bevásárló központok hatalmas parkolóját kamionosok gyakran használják pihenésre.
2016. jan. 8. 11:16
 4/10 A kérdező kommentje:
ha most ott lennék lefotóznám neked, hogy olyan szűk hogy nem is értem hogy sikerült betolnia oda. És itt egy darab kamionparkoló sincs, kb 8db autóparkolót foglal el, épeszű sofőr ilyen helyre nem megy be, nem is értem hogy ezt hogy nem küldték még el. Ez 1 aldi, és én még életemben nem láttam 1 kamiont se itt állni.
2016. jan. 8. 11:21
 5/10 anonim ***** válasza:
És ennek mi köze van a kérdésedhez?
2016. jan. 8. 11:31
 6/10 A kérdező kommentje:
az, hogy ha ez tényleg az amiről te beszéltél, hogy adományokat visznek, akkor mi a francnak ácsorog egy ilyen teherautó ami igaázból a dakaron szokott versenyezni egy ilyen helyen? Ahol elvileg nem is szabadna megállnia. Nekem ezek furcsa dolgok
2016. jan. 8. 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a kötelező pihenőjét tölti(töltötte), ami egy Tesco parkolóban nem ritka. Azért kell ilyen emelt/terepes jármű, mert ahova megy, lehet hogy út sincs. Szerintem túl sok filmet nézel..
2016. jan. 8. 15:36
 8/10 A kérdező kommentje:
lehet :D Azért köszi a válaszokat
2016. jan. 8. 16:27
 9/10 anonim ***** válasza:

A Budapest-Bamako-ra jött, de még van egy hete az indulásig azért nem sietett elmenni a parkolóból. No meg biztos várta, hogy az Aldiból kidobják neki a megmaradt péksüteményt, mert ugye ezen a versenyen szállítanak adományokat is.

A francia rendszám is rendben van, hiszen Mali francia gyarmat volt régen.

2016. jan. 8. 22:46
 10/10 A kérdező kommentje:
ez ütött ;D Az idézet meg a szlogenjük?
2016. jan. 8. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!