Megéri kamionos céget alapítani?
Tehát csak egy kamion bérlés kb. havi 500 000. Erre számold a sofőr bérét, az arra rakodó munkaadói terheket, az útdíjakat, a kopó-költségeket ( gumik, olajok...), szervizköltséget, jármű- és rakománybiztosításokat - már havi 1,5 milla körül vagy, és még nem tankoltál! Egy Volvó FH12-esnek 690 literes tankja van. 300 Ft-os dizel árnál 207 000 Ft egy tank üzemanyag. Üresen 22-24, rakottan 32-35 liter az üzemanyagnorma, de ez mondjuk szembebeszélnél, vagy emelkedőn, dugóban araszolva felmehet 40 fölé is. Egy Budapest - Firenze fuvar oda-vissza kb. 1900 km. Ez gyakorlatilag egy tank üzemanyag. Kell egy telephely, kell egy vámügyintéző, egy fuvarszervező, váltósofőrök, engedélyek kiváltása... Ja, és a bérleti díj egy dolog, de én nem tudok olyan céget, amelyik kaució nélkül odaad több tizmillás kamionokat bérbe.
Az, hogy mennyi a nyereség, attól függ, hogy milyen fuvarokat tudsz szerezni. Fix fuvarszerződés nélkül max. 2 hónapig húznád csőd nélkül.
Kamionos cégre 30 millió kezdőtökeként olyan, mintha 30 000 Ft-tal akarnál luxuséttermet nyitni.
Először inkább belföldön próbálkozz, és ha az már megy, akkor kezdj el külföldben gondolkodni.
De ez csak az én véleményem. Ha belevágsz sok sikert!
"Egy kamion bérleti díja 1490 euró? Ha ennyi lenne, adnám el a házat"
Akkor kezd árulni, mert annyiért tudsz bérelni a Titánrent-nél. Ha Transkonázni, LKW Walterozni stb megy akkor meg pótkocsi nem kell... :D
Viszont annyiban tényleg igazuk van, hogy 30 guriga nem sok, egy autót talán meg lehet belőle indítani. Mert azért azt is számolni kell, hogy csak az útdíj havi szinten 1 millió körül van, 4000 liter gázolaj az most épp 1 250 000 és akkor még tényleg nincsenek sehol az egyéb kiadások amit már soroltak előttem. És azt sem sokan emlegetik, hogy sok cég 30-60 napra fizet, tehát neked előre kell finanszírozni kettő hónapot.
Amúgy megéri kamionos céget alapítani, ha van rálátásod és értesz hozzá. Ha nem értesz hozzá, akkor előbb utóbb csak bukni fogsz vele.
Tudod, ha nekem adnának most 80 milliót, hogy nyissak egy éttermet valszeg bebuknám mindet, pedig másnak megy a vendéglátós biznisz. De ha én nem értek hozzá... egy szakma, egy vállalkozás nem csak abból áll, hogy az eurót számolom és lesz ami lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!