Milyen autót városba?
"Mondjuk hidegen sok rövid távval lehet 7-8 is"
Lesz az 9 is bőven,a gyári adat 8,8 :-)
1.1-es szívó benzin. Ezért az árért nem kapsz erősebbet. Nem sok extra van benne, de ez van. A napfénytető állandóan beragadt pl, sok bűnt spórolsz meg ezzel! :) Klímát nem érdemes nyomatni a 60 lovas autóban, mert iszonyat lefogja. Érdemesebb az ablakot lehúzni. Ismerősöm autója 500.000 km felett jár ezzel a motorral! ;) Igazából 2 hibája van, ami miatt volt visszahívás. A rugók -jellemzően a jobb első - leszakad/tak. Többnyire állóhelyzetben volt az, hogy beült valaki a kocsiba, beindította, és hopp eltört. Emiatt volt visszahívás is. Ha facen ráírsz citroenre a kocsi alváz/motorszámával/kódjával, akkor megmondják neked, hogy elvégezték-e rajta a rugók cseréjét. Másik pedig a kormány elvileg leszakadhatott, erre anno azt közölte a Citroen "Nem magyar utakra lett tervezve..." Ezt is ingyen kicserélték/ik.
Egyébként teljesen jó autó. Most leellenőrzöd hogy a rugókat kicserélték-e már és kész. Ha még nem, akkor kicsserélteted, ha igen akkor meg más dolgod nem nagyon vele, csak rendberakatni.
200k-val többért már van egy kicsivel több modell is, érdemes meggondolni.
Ebben a korban az autónak előfordulhat, hogy nem működik a hátsó ablaklefűtése, mert a kábelek meg vannak a törve a csomagtérajtónál, illetve, hogy fel-fel villan az airbag lámpa, ezt a vezetőülés alatti kábelek okozzák mert esetleg kontaktosak. De ezek tényleg olyan hibák, amelyek a korból fakadnak. Twingo vs C3? c3 sokkal nagyobb.
Benzines motorral, hamar melegszik. Speciel 700m után már le van fűtve az első szélvédőd télen -8 fokban! ;) Csak ajánlani tudom.
"van 5 km egyenes szakasz"
Ahol még az üzemi hőfokot sem fogja elérni a motor,magyarul folyamatos hidegüzemben dolgozik.Amennyiben találsz ilyen 1,4 benzinesben ami ilyen körülmények között 7l ből kijön szólj azonnal lecserélem olyanra a mostanit. :-)
"Speciel 700m után már le van fűtve az első szélvédőd télen -8 fokban! ;)"
Ajánlanám a jelentkezést a Guinness rekordok könyvébe..tuti befutó lenne.
#15-ös:
Autónk is ugyanazon a szakaszon jár, városban már 60 fokos a motor vize.
Kedves utolsó: Úgy értettem, hogy elmégy vele a sarki boltig, és olyan szinten forró levegő jön a fűvőkábkból, hogy iszonyat. Érdekesség, hogy elindítás után 3 perccel már forró levegőt ad. Szerintem a kocsink be sem kapcsolja a hűtést, csak átnyomja a meleget az utastérbe!;) Viszont volt már olyan mint említettem, hogy menet közben visszahűlt a víz, mert annyira fűtőtte a belteret.
"Autónk is ugyanazon a szakaszon jár, városban már 60 fokos a motor vize. "
Ami azt jelenti,hogy itt fog megmozdulni kb a hőmérő az alsó állából.A motor üzemi hőmérséklete(85-90C) pedig innen még messze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!