Sziasztok!Városi rohangálós autót szeretnék venni.A cél az lenne, hogy 450.000 alatt találjak egy olyan városi harcost, amire nem jellemző a rohadás, max. 1.4-es benzines motor van benne, városi fogyasztása kijön 6-7 literből.Nézegettem többféle típust, de mindig a Clionál kötöttem ki, esetleg a Nissan Micránál, csak azzal az a baj, hogy jóval szűkebb. Néhanapján nem ártana, ha beleférna 4 ember. Swift és Punto kizárva, ezeket már szerencsém vezetni, nem az én világom egyik se. Clioban még nem ültem, Twingot viszont használtam huzamosabb ideig, és bejött. Szóval a kérdés: Szerintetek is a Clio a befutó, vagy van esetleg más javaslatotok is??
Nem tudom mennyit eszik a Clio városban. Az enyém 1.2-es, 5,5-öt fogyaszt de városon kívül szoktam használni. Valaki mondta hogy az övé 9et fogyaszt városban 1.4es motorral.
2016. jan. 6. 16:38
2/22 anonim válasza:
szerintem nagyon bejön neked a clio nem rossz verda, de azért érdemes szakemberre bízni a vétel elötti átvizsgálást
citroen saxo ár érték arányba lehet még jó választás
2016. jan. 6. 16:44
3/22 anonim válasza:
Én akkor is a Swiftet ajánlanám, igaz nem tudom mi bajaid voltak vele..
2016. jan. 6. 17:54
4/22 A kérdező kommentje:
Fölösen ajánlod a Swiftet, úgyse veszem meg.Az első két válaszolónak köszönöm a választ, jöhetnek még esetleges alternatívák, megerősítések, cáfolatok.
1-es, mennyire vagy megelégedve a Clioval megbízhatóság terén?
2016. jan. 7. 13:19
5/22 anonim válasza:
Akkor mondj étkézláb dolgot, hogy miért nem és megnyugszom.
2016. jan. 9. 13:07
6/22 anonim válasza:
Nagyon jó, hogy itt irtózol a Swifttől, miközben erre okot nem tudsz már írni. Nagy tételben mernék rá fogadni, hogy minőségében messze jobb mint a Clio.
Amúgy német autókat nézz még meg, régebbi Golfot, Opel Corsát esetleg.
2016. jan. 9. 14:56
7/22 anonim válasza:
"városi fogyasztása kijön 6-7 literből."
A benzineseket akkor nyugodtan elfelejtheted.
1,0 Swift sem jön ki ennyiből,1,4 G Astra kollégának 9-10l körül van most télen.
Az asszonynak 1,5D Micrája van 1 éve vettem 420e-ért.Sehol nem rohad,városban ha belét kitaposom sem eszik 5,5l többet.
2016. jan. 9. 15:27
8/22 A kérdező kommentje:
Ugye nem gondolod, hogy elkezdek magyarázkodni, hogy miért nem szeretek valamit?? :) Le volt írva a kérdésben, hogy mi van kilőve, tehát nem értem, mi a probléma.
2016. jan. 9. 15:28
9/22 anonim válasza:
citroen saxo-t ajánlom. Megbízható, rozsdásodik egy nagyon keveset, de tényleg csak egy nagyon picit, de agyonüthetetlen technika van az 1.5D motorban.
2016. jan. 9. 18:15
10/22 anonim válasza:
Nekem volt Thalia 1,4 16v, Clio 1,4 8v, 1,5 dci, 1,9 dti, meg még más Rönók is.
Egy Clio 1,4 8v-t keress 98-02 közti évjáratból. Elég az a 75 ló, és jól fogyaszt. Mondjuk hidegen sok rövid távval lehet 7-8 is lesz a fogyasztás (de az alatt benzines alig jön ki).
Az 1,4 16v sem fogyaszt sokkal többet, de városban nem jön ki a + 23 LE.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!