Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy Babettát fel lehet készíte...

Egy Babettát fel lehet készíteni, hosszabb útra? Úgy, hogy ne legyen komolyabb gondja? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok ! A lakhelyemtől 50km-re kellene elmennem,és vissza.(Falun élek.) Segítségre nem számíthatok.Olyanra,hogy valaki értem jöne ha a motor lerobbanna.Ezt szeretném megelőzni,hogy ne legyen gond...Az addig oké,hogy legyen nálam tartalék gyertya,és gyertya kulcs.Milyen hiba jöhet még elő,és mi rá a megoldás ?! Ebben kérek segítséget,tapasztalatot,és tanácsot.Más motorban most nem gondolkodhatok.

2016. jan. 3. 09:04
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Az kimaradt a kérésből,hogy heti 2 alkalammal kellene megtennem ezt a távolságot.
2016. jan. 3. 09:07
 2/12 anonim ***** válasza:

Az 50 km nem a motornak sok, hanem neked lesz az! Gondolj bele, hogy legalább 1,5 órát kell az alsó feleden tölteni.

Egyébként a motor mikor hibásodott meg utoljára?

Volt már amikor a faluban elromlott és tolnod kellett hazáig?

Ha nem szokott elromlani, akkor a nagyobb távolságon se fog, miért lenne másabb 50 km, mint 10x5?

Na jó azért gyertyakulcs legyen nálad, és olajat is vigyél ha tankolni kell.

2016. jan. 3. 09:29
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha 2 sebességes babettád van, akkor a kuplung ami szeret bedögleni.

A legtöbb esetben am nem áll meg a motor út közben, leáll amikor megállsz aztán többet nem akar beindulni.

2016. jan. 3. 09:46
 4/12 A kérdező kommentje:
207-es Babetta,egy sebességes.Engem az szokott zavarni,hogy lassan gyorsul fel.Kicsi gáz,aztán vissza engedni,aztán újra neki húzni ,aztán újra vissza.Mihez tudnám hasonlítani...Tegyük fel van egy flipper és annak van a golyó kilövő része.Az a rugós dolog.Na ez is olyan mintha a flipper golyó kilövőjét 1/3ig húznánk meg.Aztán vissza,aztán újra 1/3-ig aztán vissza.És így gyorsul fel.Eghy olyan 80méter után már kb 40-el megyen.5másodperc két villanyoszlop közti távolság időben.(Így mértem le) Jár a zöld kéz mindkét válaszolónak :) Az olajra nem gondoltam.
2016. jan. 3. 10:01
 5/12 anonim ***** válasza:

Tankra kell figyelni meg a szürőre, mert ha beszív benzinnel koszt eldugul.

De még egy simsonnal se kelemes ekkora táv, én rendszeressen mentem napi 2x22km t azért az is közel 2x fél óra volt simóval!

2016. jan. 3. 10:46
 6/12 anonim ***** válasza:

A Babetta nem 100 kilométeres országúti túrára lett kitalálva, még fénykorában is a településen, annak környékén volt használatos, aki 30-50 km vagy nagyobb távolságokra motorozott picit komolyabb segédmotorral járt (Simson)

Nem törvényszerű, hogy nem bírja ki a 100km-t, de lutri.

Mostanság nappal is elég kemény mínuszok vannak, aki ilyenkor indul el 50 km-re motorral... meg fogja emlegetni.

2016. jan. 3. 10:47
 7/12 A kérdező kommentje:
Tavaszal lenne ez aktuális.Csak most pont azért hogy hideg van,lenne időm felkészülni.Piacra járnék vele.Régebben simsonal jártam.(ugyanezen a távolságon) Én is "lutrinak" érzem a 2x50 kilómétert.Vonat lenne a másik alternatíva,csak az kerűlő,út...2x annyiba kerülne a jegy mint a benzin.Plusz még a városban a helyijáratra jegy...Köszönöm szépen a válaszokat !
2016. jan. 3. 11:10
 8/12 anonim ***** válasza:
Hát nem lesz kellemes az biztos. Szerencsére a Babettán van kerékpár módra átváltó, így legrosszabb esetben is lehet majd vele biciklizni. Gyertya és gyertyakulcs legyen nálad, olaj is ahogy már mondták, defekt spray nagyon hasznos tud lenni (az utolsó dolog legyen hogy megpróbálod kivenni a kerekét az út szélén), néhány csillag-villás, csavarhúzó ezek mindig hasznosak. Lámpáid égjenek és ha felveszel egy sárga mellényt azért biztos hogy egy autós sem fog ideges lenni.
2016. jan. 3. 11:12
 9/12 A kérdező kommentje:
Defekt spray erről már hallottam.Most néztem meg a neten. :) Szuper dolog ! Köszönöm !
2016. jan. 3. 11:21
 10/12 anonim ***** válasza:
Az még el is menne, ha egyszer szeretnéd a Babettával oda-vissza megjárni ezt az utat, de heti rendszerességgel... lehet nem az első alkalommal fog bedögleni, de előbb-utóbb megtörténik.
2016. jan. 3. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!