Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi BÜNTETÉSRE számíthatok?

Mennyi BÜNTETÉSRE számíthatok?

Figyelt kérdés
Tehát megvan a jogsim 50-es motorra. Veszek egy 125-öst, ami nem tér el nagyban az 50-es márkatársaitól. Pl.Aprilia RS50- Aprilia RS125 , vagy Yamaha Dt50-Dt125. A vázcimkét/táblácskát leszedem egy 50-es vázról, és azt teszem fel a 125-ös mocira. Az adásvételit már 50-esre írjuk meg az eladóval. A rendőr észreveszi? Ha igen, mi lehet a büntetés, ha arra hivatkozok, hogy én így vettem és nem tudtam semmiről? Bajba keverhetem az előző tulajt? Előre is köszi.

2016. jan. 2. 17:50
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
KÖNYÖRGÖK: Csak erre az utolsó válaszra válaszoljatok!
2016. jan. 2. 21:31
 12/25 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a dolgot és megtudod!Ha van sok százezer felesleges forintod csinald!
2016. jan. 2. 21:35
 13/25 A kérdező kommentje:
Én csak megkérdeztem valamit. Annak függvényében ,hogy ismerem a konzekvenciákat ,kezdem el vagy hagyom a fr*ncba a dolgot. Nem buzdítást várok, hanem választ. Ennyi.
2016. jan. 2. 21:46
 14/25 anonim ***** válasza:
Értelmező olvasás megy??!?
2016. jan. 2. 21:47
 15/25 A kérdező kommentje:
Kőhegy úr, valószínűleg megy az értelmező olvasás, nem véletlen van német felsőfokú nyelvvizsgám...
2016. jan. 2. 21:52
 16/25 A kérdező kommentje:
Csak egy választ, csak EGYET!!! Mi lehet a büntetés ebben az esetben ,amit az előbbiekben leírtam?
2016. jan. 2. 21:54
 17/25 anonim ***** válasza:
2013-as, de a körülbelüli összegek és bírságok itt vannak: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__393..
2016. jan. 2. 22:26
 18/25 A kérdező kommentje:
#17-es :végre. Háát köszönöm szépen a segítséget. Nem valami derűs dolgok ezek...
2016. jan. 2. 22:42
 19/25 Akárki21 válasza:
65%

Rendőrként állítom azt neked, hogy ha nem csinálsz vele balesetet, normálisan közlekedsz, nem úgy mint egy őrült akkor az életben nem fog senki kötekedni veled emiatt.

Azonban ha például csinálsz egy balesetet, abban az esetben számíthatsz egy feljelentésre okirathamisításért, számíthatsz egy szép kis csekkre, mert olyan kategoriájú motort vezettél amire nincs jogosítványod és még a biztosítód is felfog jelenteni biztosítás csalásért, mivel te azt állítottad, hogy 50es a géped.

Ha nem is te lennél a hibás a balesetben, de bevizsgálják a motorodat akkor téged tesznek meg felelősnek, a fentiek miatt.

Legjobb esetben is 300ezer körüli bírság és bukod a már meglévő jogosítványodat, na meg kapsz egy szép kis eltiltást is pár évre.

Te döntsd el, hogy megéri-e.

Egy baleset bármikor megtörténhet bárkivel.

2016. jan. 3. 17:39
 20/25 veterán vas ***** válasza:

Az az apróság bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy nem minden motornál csak egy "vázcimke/táblácska" szolgál az azonosításra, hanem a blokkon és az vázon is beütött betűk/számok találhatóak. Ezek megváltoztatása már kicsit komolyabb felszereltséget és hozzáértést igényel, és nehezen fogható az előző tulajra.

Vélhetőleg egy ilyen "átalakítás" a büntetése is komolyabb.

2016. jan. 3. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!