Elmulasztottam a gépkocsim eladását bejelenti az okmányirodába. Számíthatok valami bűntetésre?
menj be, és jelentsd be ennek az utóbbi kocsinak az eladását..vidd magaddal az adásvételit, amin ugye rajta van az eladás dátuma órára- percre pontosan?
benyújtod a mostani papírt, de meg ne említsd az előző autódat...ha nem szólnak, akkor szépen kussban hazamész...ugyanis a tulaj rendben átiratta, akkor már csak felelegesen beszélnél.
ha mégis megkérdezi valami csoda folytán, akkor mélyen szemlesütve, aranyosan szabadkozol..és megígéred, hogy többet nem fordul elő..
Nem kapsz érte bírságot. Gyakorlatilag pont leszarják az okmányirodában, hogy bejelented-e az eladott autódat vagy sem.
Én egyszer vittem be az eladott autó adásvételijét, de már csak akkor amikor a következőt akartam a nevemre venni. Az ügyintéző ránézett, megvonta a vállát, rákeresett, majd közölte, hogy már átírták az új tulaj nevére. A továbbiakban nem érdekelte a dolog, visszaadta a papírt, nem pecsételt, nem intézkedett...
Igazából az egész az eladót védené, ha működne a dolog.
Picit zavaros az ügy.
Nem jelentetted le az autó eladását, de a vásárlás után a most eladott autót a nevedre írattad?
Gondolom így történhetett, különben nem tudod eladni, pontosabban az új tulajdonos nem tudja átíratni.
Az átíratás a vevőnek kötelessége, van rá 15 napja.
Az eladónak érdekében áll lejelenteni az eladást, a kellemetlen helyzeteket ezzel ki lehet védeni (véletlenül se neki küldjék szabálysértésekért a csekkeket, ne zaklassák be nem fizetett adó miatt)
A lejelentés elmulasztásáért nem szoktak szólni az eladónak, csak ha gond van kellemetlen magyarázkodni, ez a lejelentéssel megelőzhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!