Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez a jégmentesítés, csak...

Ez a jégmentesítés, csak szerintem nem tesz jót az üvegnek?

Figyelt kérdés
Mert hirtelen hő változáson megy keresztül az üveg, ezért berepedhet. Láttam egy nőt aki, langyos/meleg vízzel locsolgatta a BMW üvegét, mert nem akart jégkaparót használni.
2016. jan. 1. 15:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha benzines autód van, akkor a legkímélőbb módszer 1-2 perc járatás után ráengedni a langyos, vagy meleg levegőt, megint 1-2 perc és le lehet tolni a jeget, mert elválik az üvegtől. Dízel esetén már több idő ugyanez. Nagyon hidegben visszafagy, akár azonnal, ezért lehet hozzá keverni téli szélvédőmosót. Utána még spricnizni kell.

Olyat is láttam már, hogy forróvizes palackot vitt le valaki amit betett a szélvédő mögé és arra fújatta a levegőt. Az emberek mindenfélével próbálkoznak.

A legjobb, ha van állófűtés. Lehet kapni elektromosat is, ami olcsó és könnyű beszerelni. Csak legyen hova csatlakoztatni.

2016. jan. 1. 20:22
 12/12 anonim ***** válasza:

Valóban káros az üvegnek. Lehet hogy egy pár alkalommal ha ezt megcsinálja az ember kibírja de egy idő után jöhet a repedés és akkor kopp. Láttam már én is ilyen elmebajnokokat akik meleg vízzel locsolták az autójukat ami vastagon be volt jegesedve. Tavaly 2015 január vége felé volt egy hasonló eset amikor a munkatársnőmmel délutánosból mentünk ki a gyárból ő hozott egy 1,5 literes flakonba meleg vizet. A portán ugye folyadékot is csak úgy lehet kivinni ha beleiszunk az őrök előtt meg minden tehát nem egyszerű dolog ő kihozta ott beleivott nem is tudtam miről van szó, de amikor kifelé menet láttam hogy ott kinyitja az autóját beindítja és hogy csavarja le a kupakot hogy azzal leöntse az autóját azonnal rászóltam hogy ne csinálja ezt!

Akkor kérdezte hogy "miért? Már ezerszer csináltam!" Én akkor elmagyaráztam neki hogy lehet hogy ezerszer megcsináltad de lehet most fog az üveg megpattanni és repedni és a havi fizudnak lőttek. Akkor láttam rajta hogy teljesen újat mondtam pedig csodálkoztam mert nem egy buta nőnek ismertem meg. Akkor mondtam neki hogy várjon meg, én 3 autóval arrébb parkoltam le, én onnan kivettem a jégoldómat és befújtam vele az autójának ablakát, és egyébként én sima spricnis flakonba öntöttem bele téli szélvédőmosóból és szépen leoldotta utána elég volt lehúzni gumival vagy ha picit vár az ember akkor leolvad teljesen. Amúgy is mondtam neki hogy ne azonnal induljon el a dízeles autójával járassa legalább 5 percig hogy elkezdjen langyos levegőt fújni ezzel is segíti a jég olvadását meg amúgy sem tesz jót egy dízelnek ha rögtön elindulnak vele. Persze ezt a vizes módszert már idegeneknél is láttam hogy akarják alkalmazni de ebből előbb utóbb baj lesz.

2016. jan. 1. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!