Ez a jégmentesítés, csak szerintem nem tesz jót az üvegnek?
meleg vízre berepedhet simán,langyos is már elég necces,hideg víz viszont kiolvasztja és nem reped el.
amúgy elég szégyen hogy bmw-s aztán nem talik jégoldóra,vízzel kel szórakoznia.
én mindig jégoldót használok,várok egy kicsit aztán utána van hogy kaparni sem kell hanem a kaparóm másik oldalán lévő gumival szépen le tudom húzni a jeget.
Eszembe sem jutna ilyet csinálni.
Legolcsóbb és meglehetősen kényelmes megoldás:
Veszel rgy 5literes téli szélvédőmosót (300-500ft?), egy kiürült spricnit megtöltesz vele (pl sima ablaktisztító), majd ezzel körbefújod reggel. Nem kell átitatni vastagon, megoldja a lötyi. Ezután egy gumis lehúzóval körbesétálsz és kész.
Nagy fagyások esetén is napi maximum 1 deci az összes üveg, de egy mostani tél alatt a 7decis spricni sem ürül ki (100ft alatt megoldottad a telet!)
Én skandinávoknál láttam hasonlót, pedig ők tényleg jobban élnek mint a magyarok. A jégkaparó többet árthat, mint a langyos víz. A leolvasztás után rá szoktak spricnizni az ablakmosóval néhányszor.
Sok drága autó áll a szabadban a svédeknél is. Kint a fagyban. Pedig jobban élnek... na mindegy.
Náluk olyat is láttam, hogy vannak konnektoros oszlopok és be van dugva rá az autó, nem elektromos autók is. Azzal fűtik fel a szabadban álló autókat. Elektromos állófűtés.
Ez eszembe sem jutott még, érdekelne a dolog, tényleg nem árt ilyen -15 fokban például? És nem fagyik vissza az autóra?
Amúgy meg: nekem is elég komoly autóm van, nagy kertes ház, hatalmas garázzsal, de nem fér be, mert a garázsban van 3 motor, egy oldtimer autó, sok szerszám, és még egyéb kacatok. Így a szabadban áll az autó. Eszerint csóró vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!