Hogyan lehetne összehangolni a 2 motor működését, ha 1 hajtásláncon lennének?
Akadj már le erről a hülyeségről.
Már egyszer feltetted a kérdést, akkor épp Audi A6 volt az álmaidban létező sosemvolt autód.
Nem lehet megcsinálni, ennyi. És ha mégis lehet, közútra kivinni akkor sem lehet.
Van még kérdés? (azon kívül, hogy az ilyenek miért járhatnak még szabadlábon, ha az alapszintű szö9vegértés is hiányzik)
Kérdező!
Ha jól értem elől van egy szolíd kispolgári 3literes V6-os, ami hajtja mind a 4 kereket.
Eddig OK.
Aztán álmodtál hátulra még egy másik motort, de az csak a két hátsót hajtja.
Ez már érdekes.
Mielőtt az összehangolás meglehetősen bonyolult kérdése fölmerülne, áruld el azt az apró technikai trükköt, hogy a két hátsó féltengelyt, egyáltalán HOVA/MIHEZ kötöd be? :D
5. a másik kérdést nem én tettem fel, de olvasdtam, így abból okulva arra kérdeztem, hogyan lehetne összehangolni, mivel ne mvagyok mérnök, de nagyjából átlátom a mechanikat.
7. pontosan, ezt megálmodtam, már 10 éve is foglalkoztatott ez, hogy 2 motor kéne egy autóba.
Úgy értem, hogy a hátsó motor, hátul kapcsolódna be a hajtásláncba, kapna egy külön válót, meg kéne valami ami kiegyenlíti a fordualtszámokat.
7.
jelenleg az az elképzelésem, hogy ugyanaz a motor lenne hátul ami elöl van, csak megfordítva, ahhoz egy váltó, és úgy ahogy elöl hajt be a motor, hátul is ugyanúgy hajtana be a hajtásba. a hűtés lenne megoldandó de most csak az a kérdéses hogy lehet összehangolni, mert láttam ideón hogy megvalósítható.
Szóval két motor, mindkettő saját váltóval. A két kijövő tengely belemegy egy központi osztóműbe, ami aztán továbbadja előre és hátra egy-egy külön diffibe, ami pedig tovább osztódik jobbra és balra.
Jah' és ennek az egész vehilikumnak a kezelését kívánod összehozni a "hagyományos" egyszerűségig (vagyis egy ember, 3 pedál és egy váltókar).
CSAK ENNYI?
Háááát, én igazán Boldog Új Évet Kívánok, de ma már ne igyál többet. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!