Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehetne összehangolni...

Hogyan lehetne összehangolni a 2 motor működését, ha 1 hajtásláncon lennének?

Figyelt kérdés
audi a4 3.0 v6 quattro hajtásnál, ha a hátsó részébe az autónak kerülne egy ugyanilyen motor, és be lenne kötve a hátsó hajtásba, ez nem jelentene gondot, hogy másképp "pörög" a két motor?

2016. jan. 1. 12:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mit jelent, hogy "be lenne kötve a hátsó hajtásba"? Csak az hajtaná a hátsó tengelyt? Vagy elölről is menne hátra nyomaték? Vagy mindkét motor hajthatná mindkét tengelyt, ha épp kell? Mire gondolsz?
2016. jan. 1. 12:36
 2/15 A kérdező kommentje:
néztem hogy hátul is vannak a kerekek felé féltengelyek ami hajtja, nos akkor azokat a hátsó váltóba kéne beletenni hogy a motor becsatlakozzon a hajtásba. hátsó váltót feltételesen értem mrt legjobb lenne ha egy váltó működtetné az egész rendszert. illetve még a rendszerteljesítmény a kérdéses, mert gondolom nem adódnak össze a lóerők.
2016. jan. 1. 12:39
 3/15 A kérdező kommentje:
egy átépítést láttam a tv-be, terepjárónál, de abban hátul egy külön sofőr működtette a motort, váltót
2016. jan. 1. 12:43
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem pörög másképpen a két motor ha azonos az áttétel. Legfeljebb az egyik jobban húz, de ezzel nincs semmi gond. Olyan ez mintha két ember vinne egy gyaloghintót, csak az egyik nagyobb erőt fejtene ki. Annyi történne, hogy a másiknak könnyebb dolga lenne. Ha hiszed ha nem egy többhengeres motor hengerei sem teljesen egyformán dolgoznak, aztán mégse történik semmi különös. Egy tengelyt hajtanak, de eltérő intenzitással. És nincs probléma. Persze az a jó ha minél kisebb a különbség.
2016. jan. 1. 12:43
 5/15 anonim ***** válasza:

Akadj már le erről a hülyeségről.

Már egyszer feltetted a kérdést, akkor épp Audi A6 volt az álmaidban létező sosemvolt autód.

Nem lehet megcsinálni, ennyi. És ha mégis lehet, közútra kivinni akkor sem lehet.

Van még kérdés? (azon kívül, hogy az ilyenek miért járhatnak még szabadlábon, ha az alapszintű szö9vegértés is hiányzik)

2016. jan. 1. 12:48
 6/15 anonim ***** válasza:
Egyébként de, összeadódnak a teljesítmények. Mármint a pillanatnyilag leadott teljesítmények. Két "egyforma" motor ugyanarról a gyártósorról sem teljesít hajszálpontosan egyformán. Amiről te ábrándozol, azt a mai hibrid hajtású autók meg is valósítják, mégpedig két igen különböző motorral (elektromos-belső égésű) és megy az autó. Azoknál nem lehet egy egyszerű összeadással közelítőleg megmondani az összteljesítményt, de a jelleggörbéikből már meg lehet állapítani. Ajánlom neked a középiskolás fizika tankönyveket tanulmányozni, a következő témakörökben: a munka fogalma, a teljesítmény fogalma (körmozgás esetén), forgatónyomaték fogalma stb. és akkor talán megvilágosodik előtted a kérdésed lényege.
2016. jan. 1. 12:52
 7/15 veterán vas ***** válasza:

Kérdező!

Ha jól értem elől van egy szolíd kispolgári 3literes V6-os, ami hajtja mind a 4 kereket.

Eddig OK.

Aztán álmodtál hátulra még egy másik motort, de az csak a két hátsót hajtja.

Ez már érdekes.

Mielőtt az összehangolás meglehetősen bonyolult kérdése fölmerülne, áruld el azt az apró technikai trükköt, hogy a két hátsó féltengelyt, egyáltalán HOVA/MIHEZ kötöd be? :D

2016. jan. 1. 12:53
 8/15 A kérdező kommentje:

5. a másik kérdést nem én tettem fel, de olvasdtam, így abból okulva arra kérdeztem, hogyan lehetne összehangolni, mivel ne mvagyok mérnök, de nagyjából átlátom a mechanikat.

7. pontosan, ezt megálmodtam, már 10 éve is foglalkoztatott ez, hogy 2 motor kéne egy autóba.

Úgy értem, hogy a hátsó motor, hátul kapcsolódna be a hajtásláncba, kapna egy külön válót, meg kéne valami ami kiegyenlíti a fordualtszámokat.

2016. jan. 1. 13:00
 9/15 A kérdező kommentje:

7.

jelenleg az az elképzelésem, hogy ugyanaz a motor lenne hátul ami elöl van, csak megfordítva, ahhoz egy váltó, és úgy ahogy elöl hajt be a motor, hátul is ugyanúgy hajtana be a hajtásba. a hűtés lenne megoldandó de most csak az a kérdéses hogy lehet összehangolni, mert láttam ideón hogy megvalósítható.

2016. jan. 1. 13:03
 10/15 veterán vas ***** válasza:

Szóval két motor, mindkettő saját váltóval. A két kijövő tengely belemegy egy központi osztóműbe, ami aztán továbbadja előre és hátra egy-egy külön diffibe, ami pedig tovább osztódik jobbra és balra.

Jah' és ennek az egész vehilikumnak a kezelését kívánod összehozni a "hagyományos" egyszerűségig (vagyis egy ember, 3 pedál és egy váltókar).

CSAK ENNYI?

Háááát, én igazán Boldog Új Évet Kívánok, de ma már ne igyál többet. ;)

2016. jan. 1. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!