Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autó nincs a nevemen és a...

Az autó nincs a nevemen és a műszaki is lejárt kb. másfél éve, az autót 2 éve vettem. Milyen büntetésre kell számítanom ha a nevemre akarom iratni és rendbe akarom hozni?

Figyelt kérdés
Biztosítás sincs rajta, de az adásvételi törzskönyv és a rendszám forgalmi megvan

2015. dec. 31. 10:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem semmi halmaz ez.

Először is: úgy tűnik, az eladó se jelentette be, hogy eladta, mert egy idő után megkerestek volna Téged átírás ügyében.

Az átírás az eredeti és érvényes adásvételivel valószínű büntetés megfizetése mellett lehetséges.

Biztosítás nem fizetése esetén fedezetlenségi díj megállapítására kerül sor, ez kb. 400Ft/nap (jól írtam).

Az, hogy a műszaki lejárt ez esetben jogilag nem számít, hiszen ha nem kapnak el, akkor lehetett vele közlekedni, azaz balesetet okozni.

Ki kellett volna vonatni a forgalomból ideiglenesen...

Azért az érdekes, hogy az eredeti tulaj nem jelentkezett, mert ez esetben nálka jelentkeztek volna a kötelező biztosítás nem fizetése miatt..

Nehéz ügy...

2015. dec. 31. 11:31
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem ha jót akarsz magadnak azt az autót naagyon gyorsan eltakarítod valahova,mert ha most ezzel elkezdesz kínlódni nagyon gyorsan és nagyon sok anyagi és egyéb problémába fogsz ütközni!!
2015. dec. 31. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!