Másfél méter hó teljesen betemette a kocsit. Leszedtem a tetejéről, és a motorháztetőről amennyire tudtam, hogy ne nyomja. Sajna így is csak a kocsi feneke, és körbe az ablakok látszanak ki a kocsiból. Hogy tudom onnan a leggyorsabban kiszedni?
Meleg vízzel nagyon jó. Megolvad, oda is befolyik, ahol eddig nem is volt és visszafagy (és ha szélsőséges hősokknak teszed ki az ablakokat, még be is törhetnek). Onnantól kezdve a csomagtartót sem tudod majd kinyitni. Sózni is jó a havat, csak egyrészt nincs annyi sód, amennyi másfél méternyi hó elolvasztásához kell, másrészt a lapátolást akkor sem úszod meg.
Szokjuk már meg végre, hogy nem létezik a "Nagy Hóeltüntető Varázsszer", amit csak rá kell szórni a hóra és az úgy eltűnik, mintha megnyomtad volna a Ctrl+Z-t. Nem, ilyen nincs. Meg tudod olvasztani mindenféle vajákolással, de minden módszer után el kell seperni, lapátolni valahogyan. Hidd el, ha lenne olyan eljárás, amivel nyom és lapátolás nélkül eltűnne a hó, nem léteznének már hókotrók sem...
meleg víz teljesen jó:) én ilyenkor mindig lementem egy kefével,egy 2liter meleg vízzel és egy jégoldó sprayel:)
aztán nincs az a kocsi amit kine lehetne szedni szorgos munkával:D a kiszedés nos...nem a hóval van a gond legtöbbször hanem azzal hogy a kerekeknél és al ökhárítóknál lévő hó ha sokat állt a kocsi akkor megkeményedik és azt akkor szétkell verni meg picit alá ásni..aztán megkell próbálni valahogy kijönni...ha elpörög a kerék akkor megint ki megint ásol picit megintbe:)
Egyértelműen kamu. Ha esett 150cm hó akkor hogy látszanak ki az ablakok? Egy átlag autónak az ablakai 80-90cm magasan kezdődnek.
-hogy mentél oda a hátuljához és az elejéhez 150cm-es hóban?
-hova raktad a motorháztetőről, csomagtartóról, tetőről a havat?
-ha leszórtad a havat az autóról az kb +1m hó az autó körül így lesz 250cm matematikailag, de mivel kicsit összesek így legyen 200cm.
-hogy fértél hozzá a tetőhöz úgy, hogy mellette nem lapátoltad el a havat?
-miért lenne képtelenség ellapátolni a havat? (nekem eddig mindig sikerült)
És akkor a válasz!
Meleg víz olvasztja a havat,de ha az kihűl akkor jég lesz és nem hó azzal sem vagy előrébb. Megoldás a lapát. Jó kis fizikai edzés, dr megéri :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!