Az EXTRÁKAT kibeszéljük?
Kinek mi a kedvenc extrája?
Mi az amit szeretnél még a mostani kocsidba?
Melyikben csalódtál kellemesen?
Mi az ami szerinted parasztvakítás?
Ha nem titok írjatok életkort meg, hogy F,N.
Na igen! Céges Fordnak a műszerfalán van ilyen kis nyilacska, hogy mikor váltsak föl és le. Csak épp azt nem veszi figyelembe, hogy hegynek fölfelé megyek és azért nem váltok el 2000-es fordulatnál. De ő bőszen jelzi, hogy váltsak fel. Felváltok, leesik a fordulat 1500-ra. Padlógázon is lassul a kocsi, a szerencsétlen motor meg búg, erőlködik. Erre világít a képembe hogy váltsak vissza. Visszaváltok és kezdődik elölről az egész. :)
Nagyon zavaró tud lenni ez a jelzés néha.
Jó olvasni más is a xenont parasztvakításnak gondolja és nem szereti.
Enyémhez van gyári xenon de nem cserélem át a halogéneket.
Tempomatra én is vágyok, megfogok küzdeni egy gyári beépítésével, sajnos bőven kell kábeleznem majd.
Azok az extrák amiket a legjobban hiányolok, a nagy német prémiummárkák fullos példányaiból is hiányoznak, vagy legalább is a tulajdonos nem tud róluk, vagy nem tudja hogy kell használni:
-visszapillantó tükör
-index
Amúgy saját részre klmíma (van), ABS (jó lenne), ESP (ez is jó lenne), elindulás után bezáródó központi zár (jó lenne), távirányítós központi zár (van), hátramenetben beparkoláskor néhány fokkal le- és beforduló külső tükrök (jó lenne)
Az elindulás után bezáródó központi zár mire jó? Én azt direkt leprogramoztam az autóról, mert zavart. Idegesített minden elindulás után a klattyanás. Valamint az is zavar, hogy ha baleset érne, ne legyek már bezárkózva az autóba. Ha annyira be akarok zárkózni, akkor egy gombnyomással meg tudom tenni.
#15-ös teljesen egyetértek. A halogénhez képest sokkal jobban lehet vele látni, ez egyértelmű, nem is kérdés. A következő autómnál is ragaszkodni fogok a xenonhoz, vagy legalább ledes fényszóróhoz. Nem szívesen ülnék vissza halogénesbe. A gyári xenonok színhőmérséklete 4300K körül van. Tehát nem kékes-lilás. Még csak nem is kimondottan hideg, inkább semleges fehér fényűek. Van kékes-lilás is, én is látok olyat. De az utólagos, vagy az egész rendszer, vagy legalábbis a kisülési cső már cserélve volt benne és nem a gyárival megegyező csőre cserélték. Gondolom akik itt fikázzák és "parasztvakításozzák" még soha nem volt gyári xenonos autójuk, így kicsit a "savanyú a szőlő" effektus beszél belőlük. Ami kicsit érthető. Én is fikáznám pl a Ferrarikat, de ha valaki hozzám vágna egyet, egyből megváltozna a véleményem és örülnék neki, mint majom a farkának. :)
Akkor én is csatlakozom a xenon pártolókhoz, sőt, még a leggagyibb kínai xenon is jobban világít a halogéntől. Félreértés ne essék, semmi pénzért nem tennék az autómba, de próbáltam már. A gyári xenon minden pénzt megér.
De a jelen, és a jövő a LED és a lézeres fényforrásoké, de ezek még csak fiatal autókban vannak, addig elvagyok a mostani bi-xenon lámpával.
Én is... :)
És felpontoztalak mindkettőtöket csak azért is, hogy a xenonutálóknak gőzölögjön az agyuk. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!