Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen hifit csinaljak az autóba?

Milyen hifit csinaljak az autóba?

Figyelt kérdés
Milyen hifit és hogy csinaljak az autóba, ha szép hangzást szeretnék elerni? Hány utas hangszórót szereljek be és hova? Hogy csinálnád, hogy hogy csinaltad, hogy szép hangzást értél el? Milyen hangszórót, és hova építetted be és hova? Az erősítők között mit jelent, hogy 4 csatornas?

2015. dec. 30. 23:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

A kérdező meg jól eltünt ti meg jól vitatkoztok :)

Sajnos tény ócskák a prémium márkák hfijei, de jobb, mint a fapados kocsiké, de nem komoly cuc.

Itt megint az van kinek mennyire kell komoly.

2015. dec. 31. 20:45
 12/22 dirtboy ***** válasza:

általában a hifis kérdések kérdezői elszoktak tűnni,nem tudom miért de sokszor ez van.

ezért nem is szoktam kimerítőbb választ adni elsőre csak miután reagál és kíváncsi is a válaszomra.

én nem szerettem volna vitatkozni,sajnos ez olyan téma amiben általában nincs egyetértés,erről a tuning ill. hifi rendezvény szervezés és mi sound qualitysek is tehetünk részben.

de sebaj.

buék mindenkinek

2015. dec. 31. 20:56
 13/22 anonim ***** válasza:

Buék és nekem esetleg mondasz valami tippet?

Gondolkoztam bontóból hozok egy C oszlop borítást amit feláldozok és kifaragom, bele 1db magast/oldal.

4-20khz közt kéne nagyon szép hangzás.

Hangváltót kapna házilag, ha nem elég csak egy soros kondi nincs gond van lrc mérőhidam és számolgatok, építgetek és puding próbája az evés. 1pár magasra max 20ezret költenék. Teljesítményben meg illeszkedjen a fejről hajtott cucchoz.Azért nem írok powert, mert már mindenki más szabvány szerint hazudik, a kedvencem a pmpo 99999w XD

Hátul a gyári magas kalaptartóban van és ha autópályán hátradölve elfekszek érzem hátulról kevesebb magas éri a fülem, mint előről.

Arra rohadt érzékeny vagyok, ha meredek letörése van fent és már a 12khzfeletti hangokat nemadja vissza és csak csörömpöl 10k körül.

Kiváncsi vagyok te milyet mondanál, mit próbáljak ki :)

Gondolom a 20e/pár az már türhető kategória lenne.

Ebben az esetben nem sokat ér a boltokban lévő próbálgatás meg csak magasokat nem sok helyen lehet próbálgatni más rendszerhez....

2016. jan. 1. 00:17
 14/22 dirtboy ***** válasza:

persze hogy írok.

azt azért megjegyezném hogy az ötleted nem jó.

meg is mondom mi a baj.

a zenéket ugye sztereoban hallgatjuk szemből.

SQ kocsikban sem találsz hátul mélyen kívül mást,ez pontosan azért van hogy elől a műszerfaltetején meglehessen jeleníteni a zenekart.

lényegében azt hallod hogy /én úgy szeretem ha előttem van az énekes/ aztán hallani hogy az énekes melyik oldalán és kb milyen távolságra vannak tőle a zenészek.

valamint van mélysége is,tehát pl hallani hogy melyik zenész van előrébb melyik hátrébb.

ezt csak úgy lehet elérni ha a hangszórók a sofőr vonalától előrébb helyezkedik el.

te most ilyen felemásan szeretnéd.

ha jól értem egy gyári hangszóró szett van elől és a leghátsó oszlopra /C/ szeretnél magassugárzót építeni.

ergo a fele zene előröl érkezik a másik fele meg hátulról.

igazából azért hogy sofőr ülésben jobb legyen a kívánt magas tartomány nem kell a magast hátra költöztetni.

A oszlopon elhelyezve is elérhető a kívánt hatás és még jobb is lesz.

a magasfrekvenciáról azt kell tudni hogy nagyon irányítottak.

a tengelytől 30fokkal eltérve is már 3dB hangesés lehet.

a magas elhelyezése,iránya nagy befolyással van a zenére.

a magassága meghatározza a zene térben elhelyezkedő magasságát is.

az iránya befolyással van a magas hangjára.

ha túl éles érces a magashang akkor elfordítás segíthet rajta.

igazából mikor kész a rendszer többi része akkor érdemes vagy valami ideiglenes tartóval próbálgatni vagy szólni két havernak hogy fogják oda ahová mondod még te az ülésben próbálgatod milyen irány és magasság a legjobb az adott magassugárzóval.

ha te építed a váltót akkor lehetőleg minőségi alkatrészekkel dolgozz,egy rossz kondi agyoncsaphatja az egészet.

nem véletlen hogy nem azonos minőségű alkatrészekből épül fel egy 30ezres szett váltója és egy 300ezres szett váltója.

kondiból én a bennic-et tudom ajánlani.

térjünk rá a magasra.

gyári cuccok mellé a 20ezres magas bizony nem kevés,sőt igazából sok is.

már 10-12ért is tudsz venni olyat ami megfelel mellé.

ha csak tényleg csak 4khz környékéről indulna akkor mehet a rainbow set cal 20,ez csak 20mm-es de a rainbow nagyon ott van magasok terén,nem tudom hallottál e már rainbow cuccokat.

gladen első szériája is megfelel gyári mellé,az rs line 25.

hertz szintén et 26.5.

ha még is 20korül választanál akkor gladen hg-25sg,ha leveszed a védőrácsot azzal tovább segíted a magashangokat,nem tori a frekvenciát.

ha pedig inkább 2,5-3khz környékéről is indítanád akkor mohawk mp-1.

árhoz képest elég jól tud szólni,ha jól emlékszem old-scool phoneix-gold erővel hajtva hallóztam meg azt.

2016. jan. 1. 09:37
 15/22 anonim ***** válasza:

Gyári 8hangszorós szet van benne, de a polcomon a 10hangszorósból való plusz két magas( első ajtókban a tükör boritáshoz), mivel nincs kikábelezve gyárilag az még nem került beépítésre.

A fej lett BT miatt cserélve alpine ute072bt -re és a csomagtartóban gm1200 -ról ts-wx205.

Gyárilag a turingokban volt hátul fent is magas, de a szedánokban nem, csak a kalaptartókban és ugye mivel a magas hang irányított mint te is megjegyzed, hátulról előre nem sok magas jut.

Ha beülök hátra ott elég a magas.

Tény a térhatás nem lesz jó ha mindenhol szól minden de én nem szeretem, ha csak elől szól, mint amit te írsz.

Arra kíváncsi leszek, ha bekerül előlre a két plusz gyári magas az első ajtóba úgy mi lesz.(tükörborításhoz) ( [link] ilyen.)

Amire gondoltam még, hogy ebbe a borításba nem a gyári magast hanem valami komolyabb hangszorót berakni, mert még nem tudom mit fog szólni így nem akarom lehordani a föld alá, mert a többi gyári hangszoróm is szépen szól.

Itt látszik a belseje is illetve a többi hangszoró is:

[link]

[link]

A fő gondom, hogy az utastér közepén(elfekvősen hátradöntött első ülésnél) hátulról előre nem jön a fülemnek elég magas.

Ami érdekes több ismerősöm is alig akarta elhini, hogy nincs erősítő csak a mélyládának és,hogy gyári hangszorók meg "csak az a icipici méretű" mélyláda szól ekkorát.

[link] ilyen láda.

Hangerőben, hangzásban nekem megfelel, csak amikor hátradöntve vezetek hosszú úton pályán ott keveslem a magast :)

2016. jan. 1. 10:04
 16/22 anonim ***** válasza:

Hertz HT 25.4 milyen lehet?

Régi kocsimban Hertzekből volt összerakva a hangcucc és nekem tetszett. Akkor egy marhanagy akcios ár miatt esett arra a választás. De a tipusokra nem emlékszek.

2016. jan. 1. 10:16
 17/22 dirtboy ***** válasza:

mindenképpen több magasad lesz ha a tükörháromszögben lévő is aktív lesz.

érdemes előbb úgy meghallgatni mielőtt vásárolnál.

a nyomód úgy látom 4-ed rendű sáváteresztő láda /pandpass/.

ezek a ládák elég hatékonyak,úgy értem jó hatásfokúak, érzékenyek.

ami miatt nem kedveltek az ládának a nagy sávszűrése.

akárcsak egy hangváltó a láda beszabályozza hogy milyen frekvencia tartományban szól rendesen /innen a neve hogy sáváteresztő láda/.

amúgy nagyon jó telt mélyük van,csak nehéz hozzá illeszteni a szetthez mert már 60hz is néha sok ezeknek a ládáknak.

2016. jan. 1. 10:22
 18/22 dirtboy ***** válasza:

lágy dóm,tehát meleg hangú,nem érces.

gyárilag 3khz 12dB/oct vágást ajánlanak hozzá de persze ez nem szabály,ez környezettől függ és hogy mivel kell együtt szólnia.

gladen szerintem jobb tőle,grafikonját elnézve lineárisabb,10khz felett nem esik úgy szét mint a hertz.

2016. jan. 1. 10:37
 19/22 anonim ***** válasza:

"csak nehéz hozzá illeszteni a szetthez mert már 60hz is néha sok ezeknek a ládáknak."

Mivel sok auto motor alkatrész szállítok a csomagtartóban így a helykihasználás és a hangszoró védelme miatt csak bandpassban gondolkodtam.

A nehéz hozzáillesztés miatt esett a választás alpinera és nem pioneera fejegységből, nagyon jól paraméterezhető a sávszürője és a parametrikus eq ja.

Pedig gusztustalanul vakító erős a kijelző fényereje, meg is nézem 1 vagy 2év gari van rá, ha csak 1év akkor lehet szétkapom az előlapot és meglesem tudok e gyengébb fényerőt csiholni bele.

Grafikonokat hol találtál a két magasról?

Tudom google de nem találok!

2016. jan. 1. 10:41
 20/22 dirtboy ***** válasza:

az viszont bele szól mind kettő jelébe.

pl van egy 16cm-es mélykozép hangszóród,legyen mondjuk Fs 60hz,ez érték alatt 24dB/octávval halkul a hangszóró,ez a saját rezonancia frekvenciája,itt a legmagasabb az impedanciája is.

azonban a 16os mélyközepek már kb 100hz től egész meredeken halkulnak.

ha te EQ val kiemelsz a 80hz-es tartománynál hogy hangosabb legyen a szett 100hz alatt akkor a mélynek a jele is módosul.

tehát a mélyben is lesz egy hullám ami viszont pont hogy nála nem jó mert ott az ő hangja már nem kedvező,ez persze nem biztos hogy hallható lesz számodra,ebbe már bele szól több dolog hogy kihallani vagy sem.

nálam egyébként a piofejnél grafikusnak van írva ami az alpinenál a parametrikus.

nem tudom kisebb kategóriánál melyik a jobb ilyen téren de magasabbnál a pio jobb. pl cde-178bt fejem csak 9 sávos volt még a mostani pio deh-80prs már 16sávos eq val rendelkezik.

grafikont mindig a gyártó oldalán kell keresni.

[link]

[link]

2016. jan. 1. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!