Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 8-10 éves Mazda 6-ról mi a...

8-10 éves Mazda 6-ról mi a véleményetek? Megéri megvenni? Vagy inkább más márkát?

Figyelt kérdés

Negatívumok amiekt olvastam, de nem tudom, mennyire igazak:

- Mazda autók jobban és korábban rozsdásodnak, mint a többi márka.

- Elektronikai zűrzavarok

- Kuplung meghibásodás /típushiba/

- Kettős tömegű lendkerék meghibásodás /típushiba/

- Nagy nyomású szivattyú meghibásodás /típushiba/

- Drága szervíz

- Feszes futómű

- Az autó forduló köre nagy

- 1,8-as benzines lomha.

- Apró zörejek a beltérben.

#autó #Mazda #kocsi #Mazda 6 #hasznátl autó
2015. dec. 30. 21:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem mondanám, hogy az első hat pont jellemző lenne. Ezek amúgyis állapotfüggő dolgok.

A futómű tényleg feszes bizonyos kiadásokban (az MPS-ben biztosan) és emiatt is zörgősödhet a beltér. Ez legyen a legkevesebb gond. A fordulókör persze hogy viszonylag nagy, nem egy kis autó. A lomhaság relatív, az 1.8-ast nem mondanám lomhának, de egy racsingos gyereknek lehet, hogy az. A szerviz sem drága. Ha most kéne autót vennnem én is Mazda 6-ot vennék.

2015. dec. 30. 22:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Én még annyit ,hogy a kettős tömegű lendkerék nem típus hiba nála ,mert az egy autónál sem díjazza a sportos indulást, botlábúakat,és az előforduló rángatózásos haladást,mikor nem váltanak vissza időben.Az ilyen és hasonló dolgok okozzák idő előtti halálát.
2015. dec. 31. 11:31
 3/4 anonim válasza:
Én nem olyan rég vettem egy 2006-os, 1,8-as benzinest. Rozsdásodást még nem fedeztem fel, elektronika tökéletesen működik, kuplung is nagyon jó, futómű számomra tökéletes, a forduló kör az nagy, de maga az autó se kicsi, egyáltalán nem lomha bár ez vezetési stílustól is függ, nekem pont megfelelő, és zörejt se hallottam még sehonnan. Én személy szerint ajánlani tudom, megbízható, szép, és ha kell megy is.
2016. jan. 4. 00:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a második Mazdámat gyűröm, de mindegyik 323,3-as de www.mazdaklub.hu/forum-on kérdezd meg. Régen találkozókra is jártam. Leírom mi igaz ebből a 3-asra. Rozsdásodás tényleg igaz, de ráköltesz egy komoly alvázvédelemre akkor utána 4-5 évig nincs gond. Nekem az volt vagy 200ezer. (10 éves kocsinál) Kuplungnak kicsit nagyobb az esélye, a többi szerintem hülyeség. Drága szervíz az mihez képest? Lehet egy renault-é olcsóbb, de, hogy azt 4x annyit is kell vinni az tuti... Szerintem nagyon jó kocsik a Mazdák. 13 év alatt 1x nem tudtam elindulni amikor kikopott az önindító de az bármely kocsinál megesik...A motor+futómű+kormányzás egy álom szerintem. :-)
2016. jan. 7. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!