Volkswagen Jetta V vagy Volkswagen Golf V? Melyiket választanátok, és miért?
Mindegyik kb. 1,5 millió körül van. 2006-2008-as modellekről van szó, mindegyik benzines, 200-230 ezer km van bennük!
Érdekelne, hogy miylen érvek/ellenérvek vanna kezekről az autókról; egyáltalán használtba ilyet megéri-e venni. Típushibák is érdeklnének, esetleg más modellek amik szóba jöhetnek ilyen árom. Köszönöm!
A Golf nem kombi. A pakolás fontos, de nem elsőrendű szempont. Elsősorban városban lenne használva, és talán a Golf kevesebbet fogyaszt, de a Jetta küllemre jobban bejön.
Típushibák és hasonló dolgok érdekelnének, amire feltétlen oda kell figyelni. Na meg persze mennyi szervizelsét igényelnek ezek az autók és mennyire megbízhatóak?!
Utánanéztem kcisit, és az alábbi véleményeket találtam. Legtöbben ezekre panaszkodnak:
- Vezérműszíjfeszítő (1.6 benzinesnél)
- kormánymű javítás
- hátsó lengéscsillapítók nyikorgása
- digitklíma teljesítménye, állandó kellemetlen szaga
- alacsony szélvédő
- kicsit lomha indulás
- A hátul ülőnek kevés a lábtér.
- Műanyag lámpa búra miatt (Karcolódik, szinte kifehéredik a műanyag) éjszaka gyenge az útmegvilágítás.
- Az izzók kimennek, főleg a helyzetjelző. Az apró izzó rossz helyen van a cseréhez, ezért szervizbe kel vinni.
- A csomagtartó bovden leesik.
- Az ajtó lelezul 5-8000 km-enként.
- Fékbetétet féktárcsával együtt kell cserélni, mert rossz helyen van, és az is lekopik.
- Szélvédő szöge rossz; hegyes szöget zár be a motorháztető és a szélvédő. Ez esőben nem túl előnyös; legnagyobb fokozatban alig lehet átlátni.
- Sárvédő nincs.
- Ablakmosó cső eltörik.
- A méretéhez képest gyenge a motor.
- Gyári rádió csak 4 hangszórós, és MP3-at sem tud lejátszani.
- Típushiba a légkondi kompresszor meghibásodása.
- Nagy magasságkülönbség a gáz- és a fékpedál között.
- Drága szervíz.
Pozitívumok a nagy csomagtartó, a tekintélyes és szép külső, a komfortos belső.
Ennyit talátlam. Nem tudom, ezekből mi igaz, és mi nem.
Ezeket pedig a Golf V-re találtam:
- 1,4 és 1,6 benzines gyenge, kicsit lomha.
- elektromos alkatrészek (ablakemelők, ablaktörlő-motor) meghibásodás
- MP3-at ez a rádió sem játssza le
- gyenge minőségű beépített hangszórók
- Karosszéria fényezés gyenge, a festék hamar lepattog pl. automata mósóban; emiatt rozsdásodhat.
- Magas fogyasztás (9-10 L városban)
- Magas szervízköltség
- Klíma gondok
- Kicsi csomagtartó
- Kényelmetlen ülés
- vezérműszíj hibásodás
Pozitívum: kanyarban jól fekszik, jó úttartás, csendes, dinamikus, jó vezethetőség, jó futómű, értéktartó, persztízs.
Volkswagen Golf V om volt 1.6 benzines(2005 évjárat)
330 ezer km nél adtam el, új kora óta nálam volt, és még így sem látszott meg a kilométer benne, olajat nem fogyasztott és ugyanúgy húz mint újkorában.Komolyan gondok sem voltak vele, ami volt meg lett javítva de útközben sosem hagyott még ott sehol.
Szerintem a kilométer óra állás önmagában nem jelent semmit, állapotot kell nézned. Fogyasztás 7 liter körül van.
Igazabol, amiket talaltal hibakat, azoknak a fele eleg elvont, a masik fele pedig aprobb hibak, amik inkabb zavaroak. Normalis szerviz mellett fobb problema nem lesz, de elektronikai gebaszok mindig, mindegyik markanal lesz, de a legtobb ilyen inkabb csak bosszanto. Hogy a varosba megeszik az 1.4, 1.6 benzines 9-10 liter az teljesen realis. Sot, nagyon ez alatt a kategoriajan belul nem lehet talalni olyat, ami kevesebbet fogyasztana. A kicsi szelvedo az igaz meg az oldalso uvegeknel is. VW-nel ez mar-mar termeszetes, hogy olyan mintha bunkerban ulnel. Skoda octavia, golf.... Ezeknel pl teljesen igaz ra. Haaat, igazabol ez mar csak megszokas kerdese. En pl "nagyuveges" autobol ultem at az octaviaba, de nagyon zavart, hogy "tobb" a takaras.
Vegul is, jo kis autok ezek, szivobenzines blokk lehet, hogy elavult, de a vilagbol kiviszi a kocsit.
Viszont, ha belefer meg, akkor esetleg octaviat is nezzetek. Igaz, hogy nem a vw virit rajta, de konszern. Ugyan ebben az arban nem csodalkoznek, ha egy felszereltebb skodat talalnatok, mert eleg nagy a ket marka kozott az arres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!