Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa C 1. 0 túlmelegedés?

Opel Corsa C 1. 0 túlmelegedés?

Figyelt kérdés

Mi lehet a gond? Elindítottuk este, 10-15 percig melegítettük alapjáraton, fűtést ráadva, hogy levigye a párát. De nem vitte le, mert nem is fűtött. 10km megtétele után a hőmérséklet jeladó ingadozott, hol lesett hol felment, de nem érte a piros skálát. A fűtés uezt játszotta, majd füstölt a motortér, az ékszíj körül. Ott a műanyag deknin volt egy kis tócsa. Észrevettem, hogy a hűtővíz tartály tök üres, teljesen teliraktuk (kb 2 liter hűtővíz plusz deszt víz), majd 2km megtétele után ismét füstölt, a víz elfogyott majdnem. Újra raktuk, és aztán beállt a hőmérséklet, majd alapjáraton járattam kb 10 percig, leesett egy kicsit (kb 80 C fokra) beállt a mutató.

Szerintetek mi lehet a gond? Lehet nagy a baj?

#Opel #hűtővíz #Opel Corsa C #hűtővíz tartály
2015. dec. 23. 21:43
 1/9 anonim ***** válasza:
Lehet nagy. Lehet hengerfejtömítés, blokkrepedés. Lehet a vízpumpánál is tömítetlen... Így nem illik használni, mert tönkre fog menni az is, ami még nincs. Meg kéne tudni, hová tűnik a víz. A kocsi alatt pocsojta? Járó motor után mikor elfogy a víz? A motorolaj nem fehér, esetleg habos? A motortérben valahol nyoma az elszökő víznek??? Ezeket nézd meg!
2015. dec. 23. 21:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Hogy derítsem ki, hogy habos-e az olaj? A motor egyébként szépen jár, nem a motor füstölt, hanem bal oldalt az ékszíjnál. alatta van egy műanyag dekni, ott volt nedves. Viszont kellemetlen égett szag terjengett. Mit nézzek feltétlen meg?
2015. dec. 23. 22:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha ezeket idd kell megkérdezned, jobban jársz egy szerelővel.
2015. dec. 23. 22:12
 4/9 anonim ***** válasza:
A nívót kihúzva látod az olajat, hogy olyan, mint az olaj, vagy olyan mint az emulzió. De szerinte is inkább egy hozzáértőnek kéne megnéznie, mielőtt nagyobb bajok lesznek.
2015. dec. 24. 10:06
 5/9 anonim ***** válasza:
olaj betöltő sapkán kapucsínó szerű hab.Ha vízpumpa meg adta magát,akkor is az ékszíj körül gőzölög.Azokat a dolgokat is megnézni, a mit ők is írtak.
2015. dec. 24. 14:07
 6/9 anonim ***** válasza:
5-ös vgyok. A kiegyenlítőben van e vissza bugyogás?Ha menet közben elmegy a fűtés ,akkor vízhiány.vagy ékszíj szakadás, a mit a töltés lámpa jelez.
2015. dec. 24. 14:13
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek! Nem jelzett semmi kontroll lámpa, hogy valami gond lenne. Azt vettük észre, hogy 10 perc alapjárat utáni járatás után sem kezdett el fűteni. a hőmérséklet visszajelző viszont le fel mozgott, nem állt stabilan, majd 10km megtétele után a motor ékszíj részénél kissé füstölgött-gőzölgött. Volt amolyan égett bakelit szaga. Egyébként az olaj sehol sem bugyog, az olajszint is rendben volt.

Amiket megcsináltam: deszt víz + hűtőfolyadék visszapótlása nagyjából 2 liter ment el ezekből összesen. De ebbe már volt 1-1 deci pótlás is. Azóta szerintem nem eszi a vizet. A hőmérséklet visszajelző stabilan áll, a fűtés megjavult. Nekem csak annyi a bánatom, hogy miért veszett el a tartályból a víz, egy elvileg zárt rendszerből? Ugyan sohasem néztem, de lehet, hogy amúgy is időnként ezt pótolni kell?

2015. dec. 25. 09:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Először ellenőrzöd,ha kell pótolod.És most már indulás előtt mindég,mert lehet ,hogy a vízpumpa szrakodik.Ékszíj levesz,a pumpát meg rángatod a tárcsánál fogva.A legkisebb kottyanás sem lehet.Ha van ,csere.
2015. dec. 27. 17:33
 9/9 A kérdező kommentje:

Utolsó! Neked van igazad! Valahonnan a vízszivattyúból csöpög a víz, mert a felső a ékszíjtárcsa körül kezd el csöpögni. Talán szerencsére csak ennyi a baj. Ha itt blokkrepedés lenne, akkor eleve az autó teljesítményével is baj lenne, hisz akkor nem lenne normális kompresszió sem (szerintem).

Lehet csak tömítés pótlás és kész, az 970Ft. A vízszivattyú is "marha" drága, mert 8000Ft az új ehhez a típushoz. Tudja valaki azt mennyiért cserélik?

2015. dec. 27. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!