Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit tegyünk, ha nem indul a...

Mit tegyünk, ha nem indul a Volga?

Figyelt kérdés

Nemrégiben vettem egy majd' 30 éves, ömlesztett áru-szállító Volga kombi szgk-t. Tavaly novemberben állítottam le, akkor semmi probléma nem volt. Most március van, elővettem, és legnagyobb szomorúságomra nem csinált semmit.

Garázsban tároltam, ügyeltem a fagyállóra, a hideg idő beállta előtt pedig melegre helyeztem az akksit. Az akkusaruk le vannak tisztítva, az akkut 13V körülire töltöttem az indítás előtt (többre nemigen akartam, alacsony fokozaton töltve is már úgy pezsgett mint a rohadás lelke). Az indítómotor sem indul, tehát a kulcsot elfordítva egy kattanás hallatszik, és ennyi, ellenben a műszerfalon a visszajelzők vakító fénnyel világítanak.

Nem vagyok szerelő, nem értek hozzá, csupán tippeket keresek, mi lehet a gond.

Mi segíthet indítani? Motor átforgatása? Bebikázás? Behúzatás? Mégis csak akkugond? Köszi a válaszokat!

2010. márc. 23. 18:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Huzassátok be, gondolom amelyik kocsi ilyen régóta nincs begyújtva, járatva annál előfordulhat ilyen probléma. Sok sikert hozzá!
2010. márc. 23. 18:39
 2/10 anonim ***** válasza:
ilyen kattanásos esetekben általában akkisval van baj, elég ideig rajta volt a töltőn? indítás közben is nézd hány voltra esik le a fesz, ha 10nél alacsonyabbra, akk azzal van a baj, egyébként önindító, vagy próbáld bikázni, behúzni
2010. márc. 23. 18:51
 3/10 anonim ***** válasza:

A leggyakoribb hiba az akkumulátorban rejlik. Már a töltés folyamán jelentkezhet hiba: pl. az intenzív pezsgés tönkreteheti a lemezeket. Ha egyik cellában nincs pezsgés, többiben van, akkor cellazárlatról beszélünk. Ezekre figyelni kell. Mérd meg az akku saru üresjárati feszültségét, majd mérd meg terhelve!

Bikázást ajánlok, behúzatás felejtős, katalizátort tönkreteszi!

2010. márc. 23. 19:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Önindítómotor be van rohadva! Ha szerencséd van akkor csak a bendix behózótekercse vacakol.
2010. márc. 23. 19:34
 5/10 anonim ***** válasza:

Katalizátor??? - egy 30 éves Volgánál?

Akksi baj sem lehet, mivel a kérdező írja, hogy a kontrollámpák vakítanak. Önindító behúzótekercsben a vasmag szorulhat, vagy a rákötésnél a + saru kontakthibás.

2010. márc. 23. 19:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Csak csendben jegyzem meg, hogy a gk. akksit 14,4 volttal kell tölteni, ha nem bírja akkor kuka!

Vedd a sebváltót üresbe, kéziféket húzd be, szivatót húzd ki, majd add rá a gyújtást, és egy nagy csavarhúzóval, vagy villáskuccsal zárd rövidre az önindító behúzó tekercsén a két M8-as csavar között. Ha szerencséd van akkor az önindító elkezd tekerni, és beindul.

Gyakran előfordul ezeknél a behúzó tekercs szorulása, vagy a kapcsolójának a beégése.

2010. márc. 23. 20:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Indításnál is világítanak a műszerfal lámpái telibe? Mert ha olyankor "lemegy" a fényük, akkor az aksi.

Szerintem lehet a hiba ott is, hogy az önindítón berozsdált az elektromágnes magja. Kérj meg egy havert hogy segítsen, és mikor üresben van a váltó és te önindítózol, FINOMAN kocogtassa meg a tekercset az önindítón egy kalapáccsal.

2010. márc. 24. 09:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Az aksival van a gond.-)
2010. márc. 24. 12:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Az nem létezik!Zúg a Volga,zúg a Volga-had zúgjon csak,az a dolga!
2010. márc. 24. 19:59
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a tanácsokat, úgy néz ki, első körben akksi csere, állítólag csoda, hogy a tavalyi szezont ez az akksi végigcsinálta. indítózásnál nem hogy elhalványulnak a fények, de pár másodpercre teljesen meghalnak, ráadásul valóban öreg akksiról van szó. remélhetőleg jövő héten már zúgni fog. ;)
2010. márc. 29. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!