Melyik típus válasszam?
Használt autót szeretnék venni, kb. 4-500.000 eFt-ért. Sajnos nem nagyon értek az autókhoz, légy 'szi segítsetek. Mi az a pár fontos szempont, amit használt autó vásárlása esetén feltétlenül vegyek figyelembe?
"egy női kérdező"
Mindenképpen vigyél magaddal egy olyan embert aki ért hozzá!
Egyébként amire odafigyelhetsz!
- Motortér: nem e csepeg az olaj, mindenképp meg kell nézni hogy hideg e vagy meleg a vízcső mert lehet már járatták mielőtt odamentél és azért indul/jár olyan egyenletesen a motor.
- Külső: nézd meg hogy nem e tér el a különböző karosszériaelemek színárnyalata egymástól, nincsenek e szabálytalan hézagok az illesztéseknél, nem e nagyon karcos a fényezés
- Beltér:
- kárpitok állapota: nem e szakadt, nem e füstszagú, nem szennyezett.
- pedálok: a kuplung ha nehezen jár valószínüleg hamarosan súlyos 10 ezreket lehet rá költeni, a pedálok holtjátékát is érdemes megfigyelni hogy nehogy túl nagy legyen vagy éppen ne legyen semmi
- kormány holtjátéka
Esetleg még a lámpabúrákat is megvizsgálhatod mert ha párás belülről akkor valószínű hogy repedt és beázik.
Lengéscsillapítókat érdemes megnézetni és persze a fékeket! Ha valamit kihagytam remélem a többiek pótolják!
Én először azt nézem h ránézésre jó állapotban van-e aztán a felszereltséget, színt .Ha ezek után tetszik egy autó akkor vizsgáltasd át egy szerelőnél mindenképp.
Sztem először nézz körbe a környékeden levő kereskedésekben és ha ott nincs olyan ami tetszene nézz körbe neten is pl hasznaltauto.hu-n .A milyen autóban gondolkozol ? típus , kivitel ? stb
Corsa t. képpen nemis rossz, volt nekemis, menni megy, fogyasztása egész jó.
De 500000 ből már hosszabb távra is lehet gondolkodni,
Senkinek se akarok reklámot csinálni, de 350 ből gyönyörű Nissán Primérát látni hasznaltauto.hun
Vagy 470 ért 1,3 as Corolla, de vigyázz, ha nem egy kis kocsi, akkor az 1,3 as motor egy icipicit kicsi, Egy Corsának pl jó az 1,2 es. de a nagyobb autóknál 1,4 alá nemérdemes menni.
És amit egy hírdetésben nézz meg Évjárat, Kilóméter állapot magyar papírok.
És ahogy már elöttem is írták, lehetőleg szerelővel menny, annál nincs jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!