Az egyesült államokban hogyhogy nincs 95 vagy 98-as oktánszámú benzin?
Az összes benzinkúton a legnagyobb oktánszámú a 93-as amit már prémiumnak esetleg v-powernek neveznek, ez mellet található a plus nevezetű ami 89-es valamint a regular ami 87-es oktánszámú
Ennek mi az oka?
Én arra gondolok hogy azért csinálhatják így hogy olcsóbbra jöjjön ki a benzin és szerintem az ilyen nagy motorral szerelt autóknak elég a kevesebb oktánszámú benzin is.
Szerintem elég gyatrán menne itthon egy 75-80 lóerős kisautó 87-es benzinnel.
Lehetséges.
Bár már itt is kezdenek elterjedni ezek a kis méretű turbós,meg mindennel felszerelt motorok, amiknek nem látom sok értelmét.Bár valószínűleg a kapitalizmusnak köszönhető. Mert mi értelme lenne ha most is olyan autókat gyártanának mint az én 95-ös impalám, amiben 420000 mérföld van de a motor nagyon egybe van,és szinte semmi nem kell rákölteni 5.7 v8 260 lóerő. köbcentihez képest ez az teljesítény szinte semmi. De ez legalább örökös. Nem mint a mostani ford ecoboost meg a hasonló motorocskák 2.3 310le stb... na de azok mikor fognak lefutni 420000 mérföldet. szerintem 200000 nál darabokra hullanak. És a fogyasztásuk se sokkal jobb,ahogyan hallom.simán bekajálják a 16mpgt- ez a kis impala ha taposod 13mpg kb-21 liter.de hát a regular literje átszámítva kb 160-180 forint.
"itt is kezdenek elterjedni ezek a kis méretű turbós,meg mindennel felszerelt motorok, amiknek nem látom sok értelmét"
Olcsóbb, kevesebb adót szabnak ki rá, jóval kevesebbet fogyaszt. Nem feltétlenül NA piacra szánják őket, de ott is megveszik, mert olcsó fenntartani és hosszú távon akkor is kevesebbe kerül, ha feleannyit mérföldet bír a motor, mint egy 6 literes V8.
Itt jokat irnak az oktanszamrol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!