A kutakon kapható 100-as oktánszámú üzemanyag csak az oktánszámában tér el a normál 95-ös benzintől, vagy vannak benne más összetevők is, és ha vannak akkor mik ezek, és mire jók?
adalékok is vannak benne. Egy átlag autónál szinte észrevehetetlen. Ha 98-ast ír elő a gépkönyv és 95 megy bele, minimálisan gyengébb lehet nyomatékban, de ezt egy max átlagos, vagy alkalmi vezető észre sem veszi. Nagyon erős motoroknál érezhető jól a különbség.
nekem BMW 318i-m van, a gépkönyv úgy írja, hogy 95 kell bene, de 98-ast is lehet bele nyomni kisebb erőtöbbletért. Én szoktam vele azt is, meg váltogatva is, és érezhető egy picit, jobban ugrik, de semmi egetrengető.
Na az nem igaz, hogy ha olyan autóba, amibe elég a 95ös, az jobban fog menni a 98astól!
Ha alacsonyabb oktánszámút tankolsz egy magasabb oktánszámra tervezett autóba, ott a nagy kompressziótól kopogásos égés alakulhat ki. Az én autómba is gyárilag 95+ kell, soha nem tankolok 95öst, de volt már rá példa, hogy tankolnom kellett és nem volt más. Plusz 2 literes fogyasztással jutalmazta, amellett, hogy xarabbul ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!