Audi a3-ast szeretnék vásárolni.1.9 tdi a kiszemelt . Igaz, hogy csak 2002-ig gyártották ezt a fajta motort? Utána csak a problémásabb pdtdi-t?
De van avulás. Nem én találtam ki, olvass utána mit jelent a tervezett avulás :) :) Amikor a 3-as golfot csinálták, még nem számoltak vele, a piaci telítetlenség miatt..de ez más tészta..ráguglizol ha érdekel.
Se az AC, se a légtömegmérő nem hibásodott meg eddig egyik dízel autóban sem a családban. 400.000 után a hdk fejet újíttattam csak fel..:) A PD egy felesleges zsákutca volt, aminek gyártásával leálltak..(valószínűleg mert annyira hibás konstrukció volt és megérte a visszahívásokat finanszírozni nem?)
A PD elemek élettartamát a korábbi adagolókhoz képest érzékenyebben befolyásolja a gázolaj és a motorolaj minősége (a motor felől is kap kenést).
A rossz minőségű gázolaj a tapasztalatok szerint jobban növeli az ezredpontosságú illesztéseket, és gyakran elmarad a megfelelő karbantartás az előírt minőségű olajokkal, ezért 150 000-és 250 000 km között számítani kell a cserére. A 2.0 PD bekerült a 10 legrosszabb motor közé, azért nem semmi, hogy egy listán említik egy Alfa GTV motorral ami köztudottan üzemórás.. :)
Légyszi, egyikünket sem fizeti a VW, hogy fényezzük az autóit, miért kötitek az ebet a karóhoz, ha ez TÉNYLEG nem jó? :) :) Elhiszem, biztos, a szomszéd testvérének a férjének a gyereke elment 2 milliót gyári PD fejjel..de maradjunk annál, hogy 200.000-nél egy adagolósnak még semmi baja, a PD elemekre pedig garanciális cserét adott a VW...:) Lehet, hogy hangos, nem olyan konfortos..de a sima 1.9 TDI motor örök életű..én nagyon hiányolom a seggem alól..
"A PD egy felesleges zsákutca volt, aminek gyártásával leálltak.."
Azért ez így kicsit erős kijelentés. A VW későn ugrott bele a személyautós PD bizniszbe, a haszonjármű piacon viszont bizonyított a PD. Haszonjárműveket 1994-óta gyártanak "PD" üzemanyag ellátással és az utolsók gyártásával valamikor 2010-12 környékén álltak le az EURO6-os normák miatt.
"de maradjunk annál, hogy 200.000-nél egy adagolósnak még semmi baja"
Azért 200k km-nél még egy PDnek sincs baja. És 200k km-rel csak irreális áron fog tudni venni adagolós TDI-t, főleg A3-ból.
1 millio alatt felejtsd el a szép állapotú A3-at :) JÓ 1.9 TDI-vel :)
Az hogy te neten azt látod kép alapján,hogy szép az még nem azt jelenti,hogy élőben is szép.Az hogy szép az autó nem azt jelenti,hogy technikailag is nagyon jó állapotban van.
Ti melyik országban éltek? Foglalkozom autókkal és nem tudom miről beszéltek...
740.000-be állt meg egy Golf 4, amit ÉN hoztam olaszból rokonnak, papírozás, vám, stb..MINDEN... 4 elektromos ablak, lufik, kézi 5, digit klíma, full rozsdamentes volt, NEM tekert az órája , bal első ajtó fújva, többi gyári réteg..240.000-et mutatott az ECU-ja szerint is..egyébként mindent annyiért hirdetnek amennyiért van rá érdeklődő..az, hogy hülyének néznek titeket, az a ti bajotok :) :)
"Milyen irreális árról beszélsz? :) Közel 15 éves autóról beszélünk..1 millió alatt lehet venni megkímélt, szép állapotú, felszerelt példányokat venni..nem a behurcolt mikulás szánkó kilómétereseket..:"
Hát nézzük akkor, milyen irreális árról beszélek. Azt írtam 200k km-rel csak irreális áron fog venni A3-at ( ez alatt max 200k km-re gondoltam ), szóval
1.9TDI 90ló 133k km 3980euro
1.9TDI 90 ló 147k km 3850 euro
1.9TDI 110ló 150k km 3990euro
1.9TDI 110ló 178k km 3500euro
És még sorolhatnám. Ennyiért árulják a tényleg jó A3 TDI-ket, ebből ha ügyes vagy alkudsz egy kicsit. Az ilyen 1000-1500 euros A3-ak azok bontóérett hulladékok. De felőlem vehetitek az olcsó hulladékot, nekem mindegy.
Az, hogy az autókkal foglalkozó barátunk mennyiért hozott és honnan golfot az egy dolog. Ha most behozok egy 1300 eurós hulladékot, áttolom kozmetikán, Ecut cserélek benne akkor eladod 2500 euroért? ( felezünk, na? :D )
Meg ha valós is, a 240 000km-est ne hasonlítsuk egy 200 000 alattival, elvégre a magyar autóvásárló nem vesz 180 000km feletti futású autót, mert az már sok. :P
Igen,hülyének nézni azt lehet aki hagyja magát. Aki megeszi, hogy alig futott 15 éves dízelt megvesz fillérekért...
Ha komolyan ezzel foglalkozol, avass már be minket, hogy Olaszországból behozott autóra milyen vámot kell fizetni, erre azért kíváncsi lennék :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!