Audi a3-ast szeretnék vásárolni.1.9 tdi a kiszemelt . Igaz, hogy csak 2002-ig gyártották ezt a fajta motort? Utána csak a problémásabb pdtdi-t?
Én is ezt hallottam, de ilyet ne mondj, hogy problémás a pd, mert felnyársalnak itt érte. :D
Amúgy a pdtdi nagyon jó, de csak akkor, ha az OMV-nél tankolsz és ott is a drágábbik gázolajat és olajból is csak a legjobb minőség mehet bele. (pd-s gazdák mondták)
Egyébként ez már egy rossz tulajdonság, hogy nem tudsz akárhol tankolni, mert ha igen, akkor oda a pd elem, OMV kút meg nincs minden városban. :D
Akármilyen normális gázolajjal elmegy a pd-is.
A pd-kre külön olajszabványa van a VW-nek, illik azt beletölteni. Persze mindenki nyakra-faccra nyomatta bele a legolcsóbb teszkós 10W40-et, aztán sírunk, hogy hulladék a PD... :D
Legendák terjednek az adagolós TDI-ről, tényleg jó meg szuper. Csak azokban már mindben van annyi km, mint égen a csillag és bizony arra is költeni kell... Pesze lehet tuningolni sufniban, bontott cuccokkal telepakolni, de akkor te sem leszel különb, mint akik teszkós olajjal járatták a PD-t..
Amúgy 2001-ig készült az A3 90 lovas és 2000-ig 110 lovas adagolós dízellel,a többi már PD.
Tudjuk porlasztócsúcsot nem kell soha cserélni és az adagolót sem kell felújítani... de ha kell is ezek meg vannak egy marok szotyi árából :D
Nemrég olvastam egy fórumban, hogy a 90lovas TDI-ben is van kettős tömegű lendkerék 2001 után. Írtak motorkódot is, de lusta vagyok visszakeresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!