Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hallotta már valaki ezt a...

Hallotta már valaki ezt a fajta mentős szirénát?

Figyelt kérdés
A Fővám tér környékén járva,és a Kálvin tér közelében hallottam egy olyan mentő szirénát, ami kicsit bizar volt. Olyan volt mint egy normális sziréna,de nem monoton váltogatott 2 hang között,hanem kb dallamosan szólt. Tudja valaki, hogy ez melyik mentő szirénája?

2015. okt. 22. 02:09
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Nem fagyasztott ételeket szállító cég járműje volt az? Annak jó hangos dallamkürtje van.
2015. okt. 22. 11:14
 2/9 A kérdező kommentje:
#1 ezzel feldobtad a napomat:DD
2015. okt. 22. 14:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Örülök neki. Néma gépnél ülök, nem tudom ellenőrizni, mi szól. Ez volt az? [link]
2015. okt. 22. 14:35
 4/9 A kérdező kommentje:
Neem, amúgy viccet félretéve tényleg nem familyfrostos kocsi volt, hanem egy vajsárga mentő(nem a sürgősségiek amik rikítóan sárgák), és a ritmusa a szirénának megegyezett a sürgősségiével, de nem 2 hang között váltogatott a sziréna, hanem 3!
2015. okt. 23. 11:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen van egy ilyen funkciót kiváltó gomb, több rohamkocsiban.
2015. okt. 24. 18:37
 6/9 anonim ***** válasza:
A "Menj már el, előlem sziréna hangja!" - hosszú, zárt tömör soron és zajos környéken van, hogy folyamatosra teszik; vagy éppen pont éjszaka fűúton, sárgán villogó lámpák miatt. Főút mellett lakom, rendszeresen hallom.
2015. okt. 24. 18:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Ha félrevezeted az embert, aztán viccesnek nevezed a választ nem tisztességes!

A megfogalmazásod alapján azt tételeztem fel, hogy látni nem láttad, a dallamos hangból jött így a Family Frost.

A három hangot váltogató kürt dallamot nem tud játszani. Olyant hallottam már sokszor. Nagyon gyakori az, hogy váltogatják menet közben a hangot.

2015. okt. 24. 18:45
 8/9 anonim ***** válasza:

"de nem monoton váltogatott 2 hang között,hanem ->kb<- dallamosan szólt" Az mondta kb. dallamosan. ;)

Itt van nálunk közel az egyik ügyeletes kórház, két buszmegállónyira.

Ha jól emlékszem, négy hangon szól ilyenkor a sziréna, és hat hangonként ismétli önmagát.

Nincs kellemes hangja egy biztos.

Ha kérdező is ilyent hallott, akkor nem téved.

Mellesleg körúton is hallottam már én is, igaz én a nagykörút gyalog járva. A mentőt nem láttam, de a fülem befogtam inkább.

2015. okt. 24. 19:33
 9/9 anonim ***** válasza:
A mentőn a sziréna hangját a dudával tudják váltogatni a söfőrök. Van közöttük jónéhány aranykezű "DJ" akik ügyesen pattognak ezek között a lehetőségek között és néha egészen elképesztő hangokat produkálnak, miözben próbálnak utat nyitni maguknak a forgalomban.Tapasztalat, mellettük ülök :)
2015. okt. 30. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!