Nyomatékkulcsot szoktatok használni?
Autó kerékcsavart hány Nm-rel kellene meghúzni?
Szoktatok nyomatékkulcsot használni , úgy egyébként?
Szeretnék venni egy nyomatékkulcsot, milyen típust ajánlanál?
100-110 Newtonnal szokás lehúzni.
Én a szakmámból kifolyólag szoktam használni nyomatékkulcsot. Szerintem a Beta jó minőségű, én eddig mindig ilyet használtam, bár otthoni célokra szerintem drága, sosem hozza vissza az árát.
Mindenhova használok.
Bőven jó a filléres nyomatékkulcs is csak két dolog stimmeljen:
-használt Nm a skála 1/2-3/4 része között legyen(ott a legjobb használni minden mérőeszkozt)
-hitelesítést végezz vele adott időnként(én évente 1X szoktam, de sokat használom, szerelek velük, több db. kulcsom van ugye, hogy 5Nm-250Nm ig egy kulcs nem elég)
Legjobb hitelesítés:
-közdarabbal egy hiteles kulcsra rádugod(pl. haver hivatalos szervízében) és megnézitek azonos értéket jeleznek e ki pl. 10-20nm léptékben
-csinálsz egy közdarabot amire felfogható nyulásmérő bélyeges tömegmérő.Magát a tömeg mérőt hitelesitheted patikai sullyokkal és ha pontos a kijelzett érték(pl. 5kg az 5kg és 2dkg az 2dkg) akkor ugye mm pontosan az erőkar és kijelzett értékből megtudod mennyi a nyomaték
Meglepő de a nevesincs kulcsok is tökéletesek meg találkoztam már márkás kulcsban ily olyannal ami újkorában csalt simán 20%-t!!!!
Átlagos kerékcsavarok kb. 90-130Nm között szoktak lenni! Kocsi service manuáljában benne.
Pár jó márka amit használok(nem csak nyomatékkulcsbol):
olcsok:
-lincos
-bgs
-condor
-extol
-fortum
közepes árban:
-yato
-king tony
-accessa
-genius
-proxxon
drágában:
-beta
-facom
20-200Nm közti 1/2"kulcsot piacon árusoktól noname vagy olcsóbb márkában 6-8eFt ra letudod alkudni (8-10közt mondják), keresel egyhavert akinek van hiteles kulcsa és össze nézitek, ha van lehtőség vásárláskor vidd magaddal és ott nézd össze és azt vedd meg ami a legpontosabb.
Én tavaly vettem olyat 6000Ft ért ami végig 2,5% belül volt, azért az durva, simán tudta a méregdrága beta kulcs minőségét, lehet nem lesz olyan tartós de majd évente lemérem mennyit változott és ha tudom, hogy pl. 80Nm nél csak 75Nm -t mér akkor beállítom majd 85Nm re ha nekem 80Nm kell....
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat !
Látom mindenki igyekezett a legtöbb infót leírni. Köszönöm!
Olvastam azt is a válaszok közt,hogy a gumisok pont leszarják. Hát igen ! Csak , hogy a gumisok nem is gondolnak arra, hogy mekkora balfékséget csinálnak azzal , hogy szarnak rá. Sok autónál a kerék csavar rögzíti a féktárcsát is, és az bizony elvetemedhet a túlhúzástól és onnantól kezdve ütni fog a tárcsa és remegni a kormány.
6#
Aha felesleges, azert szokott elredni a kerekcsavar furatnal az aluminium vagy magnezium lemezfelni.
Ha a rendes draga akkor ami olcso az rendetlen lesz?
Minel dragabb annal tovabb pontos, de az 5-10eft darabok profi hasznalatra is jok ha lemerd es kalibralod.
Igen.
Általában 110-120Nm szokott lenni a kerékcsavarok gyári meghúzási értéke.
Ha csak otthoni felhasználásra, évi két kerékátszerelésre kell, akkor bőven jó az 5000Ft-os Lidl-s, Aldi-s típus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!