Hyundai Coupe vagy Alfa Romeo Gt?
1 évvel ezelőtt akartam venni Hyundai Coupe-t vagy egy Alfát, bár én 156-ot. Ez a 2 verzió volt. Azóta sincs autóm. :D
Coupe, avagy az NFS Tiburonja. Nagyon jó autó, megbízható. Viszont a Coupe-ból nem nagyon fogsz találni olyat, ami ne lenne széthajtva. Sokat megnéztem, az ország különböző részein, de gyalázat volt némelyik. Ráadásul elég ritka a kínálat. Amit feltétlenül nézz meg rajta személyesen, az próbaút során a kuplung. Szinte mindegyiknek ez volt az alaphibája. Nem azért, mert gyárilag rossz, hanem mert sok boyracer szétcsapta őket. Ez az autó nem gyorsulásra van, nem sportautó, csak annak néz ki. Elég súlyos, így a legkisebb motorral normál közlekedésre alkalmas csak. A 2 literes motor már egy fokkal jobb, de mindkettő sokat fogyaszt. A 2 literes kb 10 literből áll meg, ha nem nyomod neki.
A tanksapka burkolatáról előszeretettel pattog le a festék és a lakk. Ami nem akkora gond, de kajak idegesítő tud lenni, mikor a rádió antennája le van törve, és még a hozzá tartozó elektromos motor is rossz .
Kényelmes autó, én szerettem kipróbálgatni őket, nagyon jó az ülése, a váltókar is tetszett, kicsit rücskös. Maga a beltér viszont nagyon egyszerű, semmi cicoma. Hátul elég kicsi, nehezen lehet elférni, max 2 vékony csaj. Ami ronda, az a 2 hátsó ülés oldalán lévő műanyag burkolat. Tipikus olcsó műanyag, ami kopog ha hozzáérsz, ez nagyon nem tetszett.
Azt is nézd, hogy ha megveszed, és netán el akarod adni egyszer, nehezen fogsz tőle megszabadulni, mert senki sem ismeri. Aki ismeri, az pedig tudja, milyen bajai vannak már. Nincs nagy kereslet az ilyen kicsi autókra sajnos.
GT sem rossz, nem kell attól félni, hogy Alfa. Ha törődsz vele, nem várod meg, amíg előjönnek a hibák, akkor nem lesz vele bajod. Nekem azért nem tetszik, mert 147-es belseje van. A fogyasztása ennek sem lesz sokkal kevesebb, sőt.. De majd valaki más ír róla többet, mert annyira nem ismerem. :)
Jó de a Hyundadi az nem Japán. Meg vegyél inkább dízelt.
Ez az alfa amúgy sem az az alfa már. Se hátsókerékhajtás se stb...
Miért baj az, ha nem japán? A koreai autók ugyanolyan megbízhatók, mint a japánok. Pl ott az i30, i40, kivisznek a világból, mert sosem akarnak elromlani.
Gondolom dízelt nem szeretne, mert ezek azért sportosabb autók, amik alapból nem sűrűn készülnek dízel változatban. Plusz egy 2005-ös évjáratnál dízelt venni kicsit már rizikós, hisz ott már kezd érett lenni cserére a turbó, kettőstömegű, ami már alapból fél millió. Ráadásul a Coupe benzinmotorja olyan egyszerű, mint egy faék, semmi extra benne, olcsó a javítás, ha egyáltalán elromlik.
Nem feltétlen kell mindent elhinni. :) Alfákra is mindenki azt mondja, hogy milyen rosszak, pedig nem vészes, ha figyel rá az ember.
Csak egy példa: munkatársamnak benzines 156-os Alfája van, 2001-es. Legjobb barátomnak pedig egy 3-as dízel BMW, szintén 2001-es. Az Alfán 4 év alatt olajat kellett cserélni, egyszer vezérlésmódosítót, és egy gumit, mert szögbe hajtott. A BMW-n 1 év alatt fékmunkahengert, adagolót, plusz most romlott el benne a fűtés. Pedig nem egy lestrapált verzió sem külsőre, sem belsőre. Ráadásul a BMW alkatrészárak nem túlzottan olcsók.
Hát igen a BMW-t sem a megbízhatóságáért szeretjük és az Alfát sem.Ha sportos autót akarsz akkor ezek közül válassz.
A Hunday lehet megbízhatóbb de kb. annyira sport kocsi mint amennyi sport múltja van.
Ezt sajnos nehéz megválaszolni. Ha használt autót veszel, legyen bármilyen márkájú, ott fennáll a hibák veszélye. Nagyon ritka az olyan autó, amire nem kell költeni vétel után semmit.
Érdemes olyan embert is elvinni megnézni az Alfát, aki ért hozzá, látott már olyan típust. Érdemes megnézni a futóművet, mert az Alfa egyik legkényesebb része. Vétel után olajcsere Selenia olajjal, üzemanyag módosító csere, és természetesen a szíjak, görgők.
Érdemes jól kifaggatni a tulajt, mert az Alfa sűrűbben kéri a törődést, mint más autók. Ha rendszeresen karban volt tartva, akkor nem sok hiba lesz vele, de ha 20 ezer km óta nem volt olaj csere, és az is Tescos volt, akkor nem biztos, hogy meg kell venni az adott autót.
Nagy előny, ha a tulaj Amore tag, ők általában foglalkoznak az autóikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!