Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az Alfa Romeo összes típusa...

Az Alfa Romeo összes típusa kényes motorilag?

Figyelt kérdés
Sokan írják, hogy a TS motor miatt nem megbízható ez a márka. Főleg a 147-es és a 156-os típusnál hallottam inkább. Igaz ez például a 159-re is és az újabb változatokra?

2015. nov. 28. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Az Alfák motorja nagyon igényli a minőségi folyadékokat. Motorolajból a legjobb a Selenia, de a lényeg hogy a gyári specifikációt tudnia kell a használt olajnak, fagyállónak. Az olajcsere idejét pedig nem szabad lazán kezelni. A szeviz előírásokat maradéktalanul be KELL tartani. A legtöbb gond a hanyag tulajdonossal van, nem a motorral.
2015. nov. 28. 18:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem is a motorral van baj az Alfánál, hanem maga az egész rendszer nem túl megbízható. Főleg az elektronika, de mechanikusan is képes érdekes dolgokra.
2015. nov. 28. 18:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha csak a motorral lenne gond...
2015. nov. 29. 04:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Az elektronika alatt mit kell érteni? Inkább kisebb idegesítő dolgokat, vagy elég komoly rendszereket?
2015. nov. 29. 19:24
 5/9 anonim ***** válasza:
61%

És most a válaszolók közül kinek volt normális, nem kéztől vett, használtan külföldről behozott, szarrá hajtot Alfa-ja, vagy volt e egyáltalán Alfa-ja?

Voltak beteges modellek, de a 159 már régen nem az. Az 1.9 és 2.4 JTD motorok kifejezetten jók, az öt hengeres 2.4 JTDm meg még tökéletesebb, a PD TDI-t messze felül múlja ( a VW nemhiába könyörgött érte, ahogy a JTD-kért is). Az hogy a nincstelenek lehuzzák, az egy dolog, de ha annyira rossz lenne, akkor már régen nem gyártanák az Alfa-kat

2015. dec. 3. 19:36
 6/9 anonim ***** válasza:
AR-t meg csak az védi akinek az van, senki más...
2015. dec. 3. 21:28
 7/9 anonim ***** válasza:
43%
Nekem az van, több mint 600 000 km-t ment és valamiért még nem adtam el...
2015. dec. 4. 13:47
 8/9 anonim ***** válasza:
43%

A jtd motorok "minden modern dízel őse" főleg az öthengeresek elég jók és strapabíróak. Az újabb benzinesekhez nem volt szerencsém viszont a régiek beszarás hogy mire voltképes némelyik. Már csak a verseny múltja miatt sem mondunk ilyen butaságot, hogy szar.

Igen vannak kényes motorok de hát egy verseny autó milyen legyen!:)

2015. dec. 10. 23:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem 156 v6-osom volt.Szép volt jó volt költöttem is rá rendesen de az élményért nagyon megérte.Ja és soha nem hagyott cserben!Azóta gyakran visszasírom.
2015. dec. 12. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!