Lakott területen 50nel mindig felkapcsoltok 5-ig?
Én nem, 60-70-nél kapcsolok 5-be. 50-nel 4-ben szoktam menni.
Viszont 10 éves autónál mindig előjöhet valami hiba.
Egy ismerősöm nem tudta annyiért eladni a Suzukiját, mint amennyibe az utolsó szervize került :)
50km/h-nál 3. sebességi fokozatot használok.
55-nél kapcsolom a 4.-et, így 1500 a motor fordulatszáma. Ez a minimum amin használm. Alatta búg, remeg, kínlódik a motor.
Az enyém is kereken 10 éves, ha ez fontos.
Simán, bármikor.
Ha nem kell gyorsítani, kicsivel alapjárat fölött vígan elmegy (kb 1200). Nem köhög, nem rángat, semmi baja, viszont a folgyasztásmérő 1 literrel alacsonyabb értéket ír, mint 3-ban. Bő féllel mint 4.-ben.
140 000 km alatt még nem sikerült tönkremennie a motornak a gyakori ilyen stílusú használattól.
Ez nem jelenti azt, hogy egy húzósabb előzésnél nincs kettesben kiforgatva 90-ig, de ha nincs szükség rá, nem akarok többet fogyasztani, mint feltétlen muszáj.
Ezek szerint autónként eltérő a dolog. Nálam pl már 80km/h-nál is többet mutata a fogyasztásmérő 5.-ben, mintha visszaváltanék 4.-be és hallhatóan erőlködik is a magasabb fokozatban. Az egy dolog, hogy kevesebb a motor fordulatszáma, de ott az injetkálási mennyiség, és egyéb paraméterek is sokat számítanak.
Az én órám már 242.000-nél jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!