125-ös motor 50-es papírokkal. Történt már meg bárkivel is, vagy ismertek konkrét sztorit, hogy valakit emiatt megbüntettek?
Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, hogy milyen súlyos következményei lehetnek a dolognak, ha kiderül, hogy a motor 125-ös, de soha egy konkrét történetet se hallottam még, hogy valaki teljesen szabályosan közlekedik a maga kis 125-ös rendszám nélküli robogójával, és ezért a rendőr kegyetlenül meghurcolja. Szeretnék egy 125-ös robogót venni, mert nagyon unom már, hogy a kis 50-es sepia-mal folyamatosan az ifák meg duplaplatós kamionok ellen kell menekülnöm városon kívül, akik gyarkan szinte letarolnak az útról előzés közben.2015. nov. 29. 23:55
1/11 anonim válasza:
Akkor tegyed le a jogsit is máris nyomhatod. A konkrét probléma az az, hogy kicsit a valószínűsége hogy a rendor ezert kivesz a sorból, de ha ne adj isten balesetet okozol, vagy okoznak neked... Nah ott barát téged elkapáltak. Ott már könnyen kibukhat a dolog.
2/11 anonim válasza:
Senki nem használ 125-öst 50-esként, hiszen az törvénybe ütköző
3/11 anonim válasza:
Haveromat megállították a rendőrök, hívtak egy szállító kocsit és elvitték onnan KPM vizsgálatra motort.
4/11 anonim válasza:
2#
Igen ahogy lopni sem szabad...
5/11 veterán vas válasza:
Nem a megfelelő sorrendben nézed a dolgokat, mert a következményekről érdeklődsz, miközben még az alapokat sem értelmezed helyesen.
Azt írod:
"teljesen szabályosan közlekedik a maga kis 125-ös rendszám nélküli robogójával".
Was??? ;)
6/11 anonim válasza:
Bontsuk 2 felé a dolgot. Amennyiben törvénytisztelő becsületes állampolgár akarsz lenni akkor veszel egy rendezett papíros,rendszámos 125cm3 gépet és leteszed az A1 jogsit(ha nincs).Itt természetesen egy rakat pénzt fogsz az ablakon kidobni mindenféle bürökratikus költségre.(csak az átírás lesz 40 ropi).A másik verzió: Keresel egy 125cm3 tipust ami kinézetre gyakorlatilag teljesen olyan mint az 50 kistesója.Robokónál a komplett blokk teljesen burkoltan helyezkedik el,így ránézésre senki nem fogja megmondani,hogy milyen motor durúzsol a "köpeny" alatt.Felénk egyébként a rendőrök abszolút nem foglalkoznak ilyesmivel,persze lehet máshol pont erre utaznak.Sok sikert.
7/11 anonim válasza:
Ez olyan, mint a lottó, csak fordított a végkimenetele.
Baromi kicsi az esélye, hogy "bejön", de ha igen, akkor k**va nagyot buksz.
8/11 A kérdező kommentje:
A szabályosan közlekedést úgy értettem, hogy nem két emberrel, nem bukósisak nélkül, nem a körforgalomba drifrelve, nem 160-al az óvoda mellett elsuhanva, hanem feltűnésmentes, nyugodt tempóban. Amúgy szerintem nem fogok kockáztatni... Lerakom a nagymotor jogsit, és megrohadhat ez a 125-ös indokolatlan tilalom, ami Magyarország kuriózuma.
2015. nov. 30. 20:36
9/11 anonim válasza:
@kérdező, látom nem zavar, hogy kb mi vagyunk az utolsó ország euban ahol lehet közlekedni rendszámnélküli motorral szabályosan (50ccm). Pont ezt használja ki a sok ..., akikről megvan a véleményem és húzza a gázt nagyobb motorokon rendszám nélkül.
10/11 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, többi EU-s országokban (legalábbis Ausztriában biztos vagyok mert ismerőseim ott laknak) a 125-ös robogó segédmotornak számít, amit ottani B-s jogsival simán lehet vezetni.
2015. nov. 30. 23:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!