Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha valakinek körözik/elveszik...

Ha valakinek körözik/elveszik a jogosítványát az elévül? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm aki azthiszem ittasan vezetett és karambolózott is. A jogosítványát körözik. Már mint nem tudom hogy ez most hogy is van mert "elvették" a jogsiát de viszont megvan neki.. nem adta oda vagy nem tudom. (Anyám pasija) Azóta eltelt több mint 10 év kb. Ha nem "vették" volna el a jogsiját már akkor is lejárt volna. A kérdés lényege, hogy itt Angliába ha bemegy meghosszabbíttatni akkor látni fogják hogy ezt a jogsit törölték vagy valami? Sikerülhet? Vagy ez elévült? Nem kell aggódni? Vagy tegye le újra itt kint a jogsit 400 ezerért?

A választ köszi előre is. (Bocsi semmiféle szakszavakat nem tudok ebbe a témába, még nincs jogsim)

2015. nov. 28. 19:02
 1/8 A kérdező kommentje:

Nem úgy értem, hogy a jogsi évült el-e. Hanem úgy, hogy a büntetés elévül?

Meg hogy ha úgy nézzük, pl ha valakit köröznek a rendőrök és Angliába költözik, akkor innen nem vihetik ki, és nem is adja ki az ország azt a személyt. Tehát tiszta lappal indul. Jogosítvány helyzetében is így van ez?

2015. nov. 28. 19:15
 2/8 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyi időre vették el!? Mivel, ha 6 hónapnál hosszabb időre tiltják el (ez ittas vezetés esetén, ha még balesetezett is több év), akkor továbbképzésen kell részt venni. Ergó nem válthatja ki újra a jogosítványát egyik EU tagállamban sem!

személyes megjegyzés: az ilyeneket ÖRÖKRE el kellene tiltani a vezetéstől

2015. nov. 28. 19:19
 3/8 anonim ***** válasza:

"Meg hogy ha úgy nézzük, pl ha valakit köröznek a rendőrök és Angliába költözik, akkor innen nem vihetik ki..." - ezt a baromságot ki mondta neked?

Az 1950-es évek közepe óta gyakorlatilag az összes európai országgal kiadatási egyezményünk van...

De ha nincs sem biztosíték, hogy nem kapnak el, pár éve pont ez történt Thaiföldön.

2015. nov. 28. 19:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Voltál már Angliában? Tudod hogy mennyi "barna" magyar van itt? Rengeteget ismerek mert sajnos olyan városban élünk. És azoknak a 90%-a azért van itt mert nem akar börtönbe menni. Sőt, többet is ismerek akiket már igazoltattak is le a rendőrök de semmi. De még a szigorúan őrzött határnál (Dover) ott is le ellenőrzik a személyit, és ugyan úgy be engedték. Volt olyan is aki ob 10 éve itt él és több évet kellett volna ülnie. Megunta az országot, és haza akart repülni. Ott is felengedték. Majd mikor kiértek Angliából, Francia vagy Németo. Környékén leszállították. (Mielőtt jönne a válasz: igen, le szállt a gép, nem 'kidobták')

A másik meg, hogy ez nem a kérdésre vonatkozott de azért köszi.

Azt mondja a személy, hogy 1 évre vették el, de viszont újra is kellett volna vizsgáznia.

(Igen tudom, nem érdemlik meg az ilyenek a jogsit, de ha már vett egy kocsit akkor már jogsija is legyen)

2015. nov. 28. 20:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Ezt a 'továbbképzést' Angliában is le tudja tenni? Vagy minden előről?
2015. nov. 28. 20:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Nincs az illetőnek szája hogy esetleg ő maga érdeklődjön a dolgokról lehetőleg ott ahol csinálni szeretné? Mellesleg te is mehetnél helyesírási továbbképzésre.
2015. nov. 29. 08:19
 7/8 A kérdező kommentje:

Hogy milyen idióta vagy. Nem is értem. A kérdésből nem lehet kiszedni azt, hogy évek óta Angliában élek??? Már iskolába is ide jártam. Otthon még a 8. Osztály befejezése előtt jóval kiköltöztünk. Ja, én kérek bocsánatot amièrt nincs Magyar órám Angliában!!!!

Barmok.

Amúgy ő idióta az internethez és ennyi. Miért érdekel, hogy most ki teszi fel a kérdést? Szerintem ahhoz képest nem is olyan rossz magyar írásom. Tudom, az egyebeírás, különírással gondjaim vannak mivel évek óta nem nagyon használom. Meg nem sűrűn használok ékezeteket sem de ezt viszont még tudom! Annyi, hogy telefonnal mindig félre ütöm az ékezeteket és nem szoktam kínlódni vele. Úgy hagyom.

Köszönöm a kioktatást de nem kell! Megint köszi a kérdéshez nem kapcsolódó 'választ'.

És most is ahogy vissza olvasom az eddig leírtakat, észre veszem a hibáim. Mindenkivel megesik. Nem vagyok tökéletes úgy mint te, óhh hatalmas nagy Úr...

2015. nov. 29. 12:19
 8/8 A kérdező kommentje:
Hogy neketek mennyi időtök van, hogy a helyesírásommal foglalkoztok.
2015. nov. 29. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!