Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata vagy manualis?

Automata vagy manualis?

Figyelt kérdés
Automata kocsim van de manualist is tudok vezetni csak az a baj hogy nehez automata utan vissza ulni es nem is szeretem.Sokan mondjak,hogy nehogy mar egesz eletembe automatat vezessek mert automatat vezetni nem jelenti azt hogy tudok vezetni.Maradjak a manualisnal?

2015. nov. 23. 19:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%

10-es

Ha egy easytronicos Opel az összehasonlítási alapod, akkor nem is kellett volna hozzászólj a témához. Egyébként is az nem is automataváltó, hanem robotizált kéziváltó.

2015. nov. 23. 22:06
 12/19 anonim ***** válasza:
A munkahelyen automata váltós Merci Sprinter van, 319 cdi. Én nem tapasztalom vele, hogy össze-vissza váltogatna. Néha van, hogy emelkedőn nem szeretne váltani, vagy még húzná neki, de ha "rápüfölök", hogy váltson, nem mindig vált fel. Gázadáskor sem váltogat vissza, kivéve, amikor előzni szeretnék, és komolyabban megnyomom a gázpedált. De normális gázadásra nem fog nekem visszaváltani egyből 10-et. :)
2015. nov. 23. 22:10
 13/19 A kérdező kommentje:
Van egy gomb benne azt hiszem s betu van ra irva.igaz ha azt be kapcsolom meg jobban begyorsul?Nem nagyon merek meg elozgetni de a kesobbiekben biztos jol jon.Koszonom a valaszokat!!
2015. nov. 23. 23:36
 14/19 anonim ***** válasza:

Kérdező! A hangosan búgás, majd gyorsulás gondolom azért van, mert először visszavált, majd gyorsít a technika. Mivel írod, hogy benyomod a gázt rendesen. Az automata ilyenkor azt érzékeli, hogy hoppá, itt komoly dolgok akarnak történni, vegyük fel a tempót.

Manuális váltóval is van, hogy előzés előtt vissza kell váltani, mert nem lenne elég a kraft az előzéshez, és úgy gyorsulna az autó, mint egy csiga.

Az S gomb meg szerintem a sport fokozat lehet, ilyenkor jobban gyorsul az autó. Gyorsabban vagy érzékenyebben reagál a gázadásra, stb, stb.

2015. nov. 23. 23:46
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

húszegynéhány éve automata kocsink van..a nejem csak azt vezet, és szolgálati kéziváltóst is. az egyik menyem látván az automata kényelmét, vett egy mercit...csak bebukta, mert robotizált, vagy mi volt, úgyhogy visszavitte..amióta hagyományos, régimódi hidraulikus automata japán kocsija van, nem is veszi észre, hogy egyáltalán mit csinál az autója...csak nyomja, és az megy, mint a szél. már nem ülne vissza soha kézisbe. egy másik menyem meg véletlenül sem akarja a fiam automatáját vezetni, marad a kéziváltónál.

ez mind jelzi, mennyire nem vagyunk egyformák.és ebben nincs semmi. csak abban, amikor leszólják a másik igényét.

az automata kocsi vezetése közben jobban lehet a környezet apróbb részleteit is megfigyelni..nem fullad le soha, és ez megnyugtató.

csak zárójelben: minden autónk japán benzines, de még soha nem kellett váltóhibával szervízbe vinni egyiket sem(mással sem)..sőt, még olajat sem kellett a váltókban cserélni, de pótolni sem.

a szomszédaink is automatákkal járnak, csak azok nagyteljesítményű mercik, fordok..egyik sem gondolkodik kéziváltóson...még a terepjáróik is automaták.

a franc sem érti.

2015. nov. 24. 06:10
 16/19 anonim ***** válasza:
61%
Egy szóval nem mondtam, hogy más automatát nem vezettem. Nem a gúgülről kerestem azt, amit a tiptronicról mondtam. Azt hiszem, értelmesen elmagyaráztam, hogy ez csak az én véleményem, de nektek aztán lehet mondani bármit... Egyből megy a lepontozás ezen az oldalon. De úgy látszik, hogy ha valakinek más a véleménye, azt ti egyből sértésnek veszitek. Emiatt lesz ez az egész oldal az internet pöcegödre. A pontozási rendszert meg át kéne alakítani, hogy mondjuk egy admin értékelje a felhasználókat, mert így sok értelme nincs. A szomszéd Pistike felregisztrál, aztán szép sorban mindenkit lepontoz, amikor a lehető legjobb választ adta az adott kérdésre. Ez nem pont rám vonatkozik, de gondolom ezzel sokan találkoztak.
2015. nov. 24. 17:27
 17/19 anonim ***** válasza:
Az autókban tönkre szokott menni a kuplung és a kettős tömegű lendkerék. Akkor most kezdjük el szidni a kéziváltósakat is, mert ezeknek a cseréje majdnem annyiba kerül, mint egy automataváltó felújítás?
2015. nov. 24. 20:36
 18/19 A kérdező kommentje:
Mindenki velemenyet meghallgatjuk es mindenkien elgondolkodtam igy van masok vagyunk igazatok van barmilyen jo lehet ez meg az ugy gondolom maradok az automatanal amig van ra lehetosegem.Koszonom szepen a valaszokat :)
2015. nov. 24. 21:22
 19/19 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy tönkre megy. Én csak azt mondtam, hogy tartósabb.
2015. nov. 25. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!