Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata vagy manualis?

Automata vagy manualis?

Figyelt kérdés
Automata kocsim van de manualist is tudok vezetni csak az a baj hogy nehez automata utan vissza ulni es nem is szeretem.Sokan mondjak,hogy nehogy mar egesz eletembe automatat vezessek mert automatat vezetni nem jelenti azt hogy tudok vezetni.Maradjak a manualisnal?

2015. nov. 23. 19:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt vezess, ami neked jól esik, nem kell mások véleményére hallgatni, ha te nem értesz egyet vele. Én mind a kettőt vezetek, az autónk az manuális, a munkahelyemen az autó meg automata.
2015. nov. 23. 19:59
 2/19 anonim ***** válasza:
79%

Ahogy érzed.

De vicces reflexeket rögzít az automata, egyszer pár hónapig dolgoztam automata autóval, aztán visszaültem a sajátomba, gond nélkül kitolattam, aztán hátramenetből még tovább lefelé akartam húzni a váltót, D-be. :D Ha párhuzamosan használod a kettőt, biztos helyén lehet kezelni őket, de egyiket sem lenne szabad elfelejteni. És legyünk őszinték, automatát sokkal könnyebb vezetni (mikor néha éjszaka kellett álmosan vezetni, örültem, hogy csak a gázt kell nyomni).

2015. nov. 23. 20:02
 3/19 anonim ***** válasza:
80%

"Sokan mondjak,hogy nehogy" :-)

USA-ban eszerint nem tudnak vezetni mert a szgk kb 90%-a automata.

Döntsd el, hogy "sokan" vagy te határozol ebben a kérdésben!

2015. nov. 23. 20:02
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség. Ma már inkább macsó duma ez a kézi váltó az isten című. Vannak már nagyon fejlett automaták is amik nem lusták nem zabálják a teljesítmény és nem fogyaszt velük többet az autó. Egyetlen vitathatatlan hátrányuk hogy többe kerülnek az automata kocsik mint a kézi váltósok, néhány modell esetében fél millió Ft is lehet a különbség. Szóval ha elégedett vagy a jelenlegi automatával akkor ne cseréld kézi váltósra, ha anyagi szempontból nem muszáj meghoznod egy ilyen döntést.

Én elvagyok a kézi váltóval mert ezt tudtam (akartam) megfizetni és eddig nem vezettem még olyan automatát ami minden tekintetben meggyőzött volna. A kézi váltó kevés karbantartást kér és nagyon hosszú az élettartama. Néha azért már jól jönne az automata kényelme, de talán majd akkor ha idős(ebb) leszek.

2015. nov. 23. 20:03
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

"Sokan mondjak,hogy nehogy mar egesz eletembe automatat vezessek mert automatat vezetni nem jelenti azt hogy tudok vezetni" - az ilyen véleményekre én nem sokat adnék (kb. semmit).

Az, hogy valaki tudja kezelni a sebességváltót, nem azt jelenti, hogy tud vezetni, aki meg automatát vezet, s nem kell sebességet kapcsolgatni kuplungozni, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem tudná azt megtenni, ha szükség lenne rá.

Nincs értelme a manuális pro automata vitának, ne a mások véleménye döntse már el, hogy nekem, neked, neki mi tetszik...

2015. nov. 23. 20:10
 6/19 anonim ***** válasza:
63%

Valóban az automata váltó ad egyfajta kényelmet vagy luxust, de szerintem semmivel sem kevesebb, mint egy manuális. Nehogy már az jobban tudjon vezetni, aki manuális autót vezet. Azért a valóság nem ezt tükrözi.

Kedvencem, amikor az emberek parkoláskor, vagy kiparkoláskor brutál gáz, minimális kuplung kombóval akarnak közlekedni. :D Ennyit a manuális és a profizmus dologról.

2015. nov. 23. 20:13
 7/19 anonim ***** válasza:

Ha már megtanultad rendesen kezelni a kéziváltóst, akkor azt nem felejted el soha, olyan ez mint a biciklizés.

És az automata bizony mindenben jobb, főleg ezek az újak: gyorsabbak, okosabbak, és a kényelemről ne is beszéljünk.

2015. nov. 23. 20:42
 8/19 A kérdező kommentje:
Koszonom nektek!!a masik ha mar automata egy mercedes A140esem van de toyotan tanultam nyilvan sokban mas mar csak a valto miatt is.Ha elozni akarok vele es tovig benyomom a fazt van hogy csak hangosan bug a motor de nem gyorsul majd masodszorra begyorsul.Bocsanat hogy igy irtam lany vagyok ehhez a reszhez nem ertek de nem hiszem hogy ezt kene csinalnia.
2015. nov. 23. 20:57
 9/19 A kérdező kommentje:
Gazt*
2015. nov. 23. 20:57
 10/19 anonim ***** válasza:
22%

Persze, hogy kényelmesebb, de amikor megkapod a 400 ezres szervizszámlát, akkor nem fogtok annyira örülni. A tiptronicok szeretnek "elromlani".

Én meg úgy vagyok vele, hogy helyettem ne váltson senki, és a kézi váltók amúgy is sokkal tartósabbak. Ha mondjuk gyorsítani szeretnék, de előtte tartok egy sebességet, akkor nem váltom el, de az automata igen, ezért gyorsításkor megint visszavált. Az össze-vissza váltogatás meg egyik fajta váltónak sem tesz jót, csak az egyik típust tudod szabályozni.

Nekünk egy D Corsa van, ami easytronicos, én nem szeretem. Sokkal szívesebben vezetem a kézi váltós VW-emet.

De ez csak az én véleményem, tiszteletben tartom másét is, ezért nem kell lepontozni senkit. Arra akarok rávilágítani, hogy egyik sem jobb a másiknál, ez egyéni preferencia kérdése. Max az élettartam különbözik.

2015. nov. 23. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!