Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A német prémium márkák közül...

A német prémium márkák közül a Mercédesznek van a legnagyobb precizitása?

Figyelt kérdés

Egy autószerelő mondta nekem, hogy a német autók közül a Merci a legjobb, legmegbízhatóbb az Audi a nyomába sem ér, és a BMW-nél is jobb.

Dízelfronton is, a CDI motorok sokkal jobbak, mint a Volkswagen konszern által gyártott PD TDI motorok.

De, jól megnézve, igaza is van.

A Mercinek van a legszéleskörűbb modellpalettája.A másik két német márka is, jobban őket másolja.

Illetve, elég nagy múlttal rendelkező márka.

Az öreg Merciknek is olyan kultusza van Európában, mint az USA-ban a régi 70-es években gyártott izomautóknak.

Ilyen kultusza az Audi-nak nincsen, a BMW-nek van, de nem olyan jelentős, mint a Mercinek.

2015. nov. 22. 20:09
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

A 20-30 évvel ezelőtti modelleknél mindenképp a Merci volt a legminőségibb, mára ez már nem feltétlenül igaz.

De tévedés lenne azt gondolni, hogy konkurensek nőttek fel a Mercedeshez! Inkább a Merci alkalmazkodott a fogyasztói társadalom igényeihez...

Egyébként az biztos, hogy a Mercedes minden kategóriában (a kis személyautótól a kamionig) tud kimagaslót nyújtani, míg a többi nem.

Objektívan talán így lehetne jellemezni ezt a dolgot.

Egyébként a másolásról annyit, hogy számos olyan technikai újítás fűződik a Mercedeshez amit már minden gyártó átvett. Pl. az ABS ami már a 80-as években az alapfelszereltség (!) része volt egyes típusoknál.

Ilyet nem fog elérni soha, sem az Audi sem a BMW...

2015. nov. 28. 12:30
 32/36 anonim ***** válasza:

31-es

Ez igaz, de vehetjük úgy is a dolgot, hogy tulajdonképpen Mercedes volt a világ legelső autója is, és azóta mindig, de mindig a legjobbak közé tartozott. És azért a 2013-mas S-klass Mercedessel durván odapörkölt a Merci mindenkinek, a világ szája tátva maradt tőle. Az új 7-es BMW is csak másolata az S-klassnak. Tehát elmondható, hogy a Merci most is Merci, és ezt úgy ismerem be, hogy elfogult Audi párti vagyok.

2015. nov. 28. 12:45
 33/36 Attila0123444 válasza:
Mind a 3 márkát szeretem. Bmw e46 mercedes 190 es audiból legjobban a tt tetszik. Igaz tt m még nem volt és nem is ültem benne. Merci picit kényelmesebb. A bmw szebb és kicsit harapósabb.
2016. jan. 12. 02:47
 34/36 anonim ***** válasza:
Ebből az derül ki, hogy a kérdező és az autószerelő ismerős nagy Mercedes rajongók.
2016. jan. 12. 23:55
 35/36 anonim ***** válasza:
47%
Ez vicces, ha a precizitást nézzük akkor az Audi éppen, hogy kiemelkedő minőségű, szinte beleköthetetlen, minden szempontból tökéletes autókat gyárt. Sokan, pont ezért nem is szeretik mert ez a tökéletességre való törekvés jellegtelenné és sterillé teszi. A Mercedes pedig egy minden tekintetben klasszikus, tradicionális luxusautó, mondhatni az autózás keresztapja. A BMW meg szerintem, valahol a kettő között helyezkedik el, ez az én véleményem, nem kell készpénznek venni, nyugodtan lehet ezen vitatkozni.
2019. jún. 9. 00:08
 36/36 anonim ***** válasza:

Presztizs és minőség két külön dolog. Ha szigorúan nézzük és csak a 3 márkát vesszük akkor Merci-BMW-Audi lenne a sorrend, tehát itt az S, a 7-es és az A8-at nézve.

Ellenben, ha a márkákhoz kapcsolódóakat nézzük, akkor az biztos, hogy a BMW-hez csatlakozó Rolls-Royce van elől, mögötte valszeg a Bentley, de azt nehezebb megítélni, mivel ugye az úrias stílus mellett a sportos felé mennek inkább, a Maybach esetében meg nem tudom mi lehetett a baj, de valamiért eléggé hátrányba került, pedig ez szintén inkább azt a stílust akarja képviselni mint az RR.

Na meg RR-nek ott a hírneve is, azért az sem mellékes, hogy amióta létezik az autóipar csúcsát jelenti ha kényelemről és presztizsről van szó, legalábbis mindenkinek ez jut róla eszébe.

2019. jún. 9. 00:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!