Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A német prémium márkák közül...

A német prémium márkák közül a Mercédesznek van a legnagyobb precizitása?

Figyelt kérdés

Egy autószerelő mondta nekem, hogy a német autók közül a Merci a legjobb, legmegbízhatóbb az Audi a nyomába sem ér, és a BMW-nél is jobb.

Dízelfronton is, a CDI motorok sokkal jobbak, mint a Volkswagen konszern által gyártott PD TDI motorok.

De, jól megnézve, igaza is van.

A Mercinek van a legszéleskörűbb modellpalettája.A másik két német márka is, jobban őket másolja.

Illetve, elég nagy múlttal rendelkező márka.

Az öreg Merciknek is olyan kultusza van Európában, mint az USA-ban a régi 70-es években gyártott izomautóknak.

Ilyen kultusza az Audi-nak nincsen, a BMW-nek van, de nem olyan jelentős, mint a Mercinek.

2015. nov. 22. 20:09
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
75%

A kultusz a fa**t sem érdekli, a Mustangnak is nagy kultusza van, pedig igazából egy f0s.

Hogy honnan szedi, hogy a Merci megbízhatóbb, mint az Audi és BMW? Szerintem ez abszolút hülyeség, ja és ne a W123-mas Merciket vegyük már alapul.

"Dízelfronton is, a CDI motorok sokkal jobbak, mint a Volkswagen konszern által gyártott PD TDI motorok. "

Hát szerintem nem sok olyan motor van, amivel nagyobbat lehet sz*pni, mint a CDI-vel, abszolút nem a megbízhatóságukról híresek. Ellenben a PDTDI-k nagyon robusztus, megbízható motorok, nem is igazán értem hogy miért terjednek rémhírek róla.

Manapság ott tartunk, hogy ergonómiában az Audi magasan viszi a prímet, sok újságíró megírta, hogy a BMW belseje gagyinak tűnik egy Audiéhoz képest, és a Merci sem áll valami fényesen. Ismétlem ezt nem én mondom, hanem autós újságírók, ha szeretnéd, keresek linket is.

Modellpaletta: a Merci éppen most másota le a BMW X6-ost. Az Audinak már régesrég ott van az Allroad quattro, ilyet mai napig nem csinált a Merci de még a BMW sem.

Egyébként az autószerelőd inkább Merciket szerel? Na hát azért dicséri akkor :))

2015. nov. 22. 20:23
 2/36 anonim ***** válasza:
77%
Aki a Mercedes-Benz hívője, az azt fogja dicsérni a végtelenségig. Az autók világában pedig a hit dominál. Van, akinek a zegykilenc tédéji az isten, más nem tudja elképzelni az életet a kvatró nélkül, de olyan is akad, aki szerint csak a sorhat nevezhető motornak. Mindegyikük hitének megvan az alapja, mert egyik német prémiumgyártó sem gyárt rossz autókat, de nincs köztük olyan különbség, hogy józanul, észérvek alapján lehessen rangsorolni őket.
2015. nov. 22. 20:25
 3/36 anonim ***** válasza:
51%

Ugye ez nem a szokásos Merci-Audi-BMW flame háború?

Lehet, hogy a Merci jó autó, de ha valakinek a BMW E34 a minden, akkor lehet a Merci bármilyen precíz luxus cucc, úgyis a 20 éves E34-et veszi meg.

Amúgy az Audi is, meg a BMW is nagy múlttal rendelkező márka, nem tegnap óta gyártanak dolgokat.

Az autószerelő pedig egy érdekes faj az emlősök között, hidd el, ha bemennél egy másikhoz, ő felállítana neked egy következő egyenletet, de az Audira, és a Mercit fogja lehúzni. A harmadik meg a BMW-re. A negyedik meg azt mondja neked, hogy vegyél egy új VW Golfot, mert az olcsóbb, stb. Úgy hogy az autószerelő szava nem szent írás, mint ahogy az üzletkötőjé sem. ;)

És hogy a régi BMW-nek nincs kultusza. Nézz szét egy drift show-n, és mond meg nekem, hogy hány Mercit látsz, és hány BMW-t. W124-et, W123-at, E190-et hömpölygő tömegével? Gondolom a Powerfanatics BMW találkozó, ami már nemzetközi, és több napos, az is csak pár autós jelenléttel történik meg, véletlenül összefújja őket a szél.

2015. nov. 22. 20:28
 4/36 anonim ***** válasza:
19%

Így-így, a Merci messze veri mind a kettőt.

Nyilván ha 20 éves hülyegyerek vagy akkor csak is a BMW-t fogod szajkózni, mert leginkább azt lehet szinte újonnan megkapni már 2 millióért akár.

Megsúgom, nem véletlenül....

2015. nov. 22. 20:40
 5/36 anonim ***** válasza:
55%

Mondtam én, hogy jön a szokásos flém háború. :D

Újonnan BMW 2 millióért? Melyik évben járunk, 1990-ben? Vagy mit értünk újonnan alatt? 10 év? Mert nálam az újonnan vagy a 0 kilométeres, vagy az 1-2 éves. Mutass már egy 0 km-es vagy 1-2 éves BMW-t, ami 2 millió Ft.

2015. nov. 22. 20:43
 6/36 anonim ***** válasza:
0%

Én már vezettem 7 Audit, 6 BMW-t, 6 Mercedest. Audiból a régiek nagyon rosszak voltak (B5, C5), az újak nagyon jók (C6, C7, D4, és Q7), mondom ezt úgy, hogy nekem a legkevésbé szimpatikus márka.

Merciből a W204 meggyőzött, talán még az ML se volt rossz, de a többi, régebbi típus nem volt túl jó, de az újabbak közül emiatt mernék nézelődni.

BMW-ből volt legkevesebb a csalódás, pedig öreg E46-tól Z4-en át az X5-ig minden megvolt. Pont az X5 3.0sd volt kellemetlen, a többi elég jó. Én ezek alapján a BMW mellett tenném le a voksom, de biztos van, aki más tapasztalatokat gyűjtött.

2015. nov. 22. 21:00
 7/36 anonim ***** válasza:

Szegény Merci meg " panaszkodik ", hogy a Rolls miatt nem tud mit kezdeni a Maybach-al... a Rolls meg a BMW-é...

Nem mellesleg ha kategorián belül nézzük sok különbség nincs bennük minőségben, csak a pénztárca szab határt, hogy mit kérhet az ember a kocsiba.

Új autó eladásokban amúgy meg BMW-Mercedes-Audi a sorrend, azt viszont kétlem, hogy a frissjogsis kölkök veszik az új autókat. :D

2015. nov. 22. 21:34
 8/36 anonim ***** válasza:
19%

"Ez ugyan olyan, hogy Volvoban szoktál látni fiatal gyereket?

Nem, mert az is komoly emberek autója, ahogy a Mercedes is."

Ha tudnád mit csinálnak a svédek a Volvokkal és Mercikkel, akkor nem írnád, hogy ezek a komoly emberek autói, és nem vezetik fiatalok. ;) Írd be a google-be, hogy epa traktor, vagy a-traktor. Mopeddé alakított Volvok, Mercik, egyebek, hogy a 18 éven aluli is vezethessen autót, legálisan! Mindez a Volvo hazájában.

2015. nov. 22. 21:41
 9/36 anonim ***** válasza:
21%

Birom amikor az autoszerelok megmondjak a tutit olyan autokrol, amiket csak kepen lattak, hozzajuk meg a 15 eves, tobbszorosen lerugott xarok kerulnek :)

".A másik két német márka is, jobban őket másolja. "

Muhaha, ezen jot rohogtem :)

2015. nov. 22. 22:43
 10/36 anonim ***** válasza:
34%
Hát drágább mint a bmw meg mint az audi ez tény. Másik dolog,hogy meg kell nézni kik vezetnek napjainkban bmw-t , meg mercit. A merci továbbra is inkább jellemző komoly emberekre , míg a bmw-re ez már csak nagyon neccesen lenne rámondható , szóval presztízsben szerintem viszi a prímet. Az audit , hagyjuk , mert ők modnjuk 20 éve sehol nem voltak , ilyen értelemből nem beszélhetünk klasszikus értelemben vett presztízsről. Jelenleg német prémiumok közül egyértelműen a mercedes a legerősebb presztízsben hazánkban. A luxus kategóriában (meg ha a műszaki tartalmat is idevesszük , nem csak a presztízst , amit az átlag laikus utcaembere és sokszor a butaság alakít) , akkor az összes német tetején ott a Porsche , és igazából a többi jelentéktelenné válik, a presztízsük pedig érthetetlenné.
2015. nov. 22. 22:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!