A német prémium márkák közül a Mercédesznek van a legnagyobb precizitása?
Egy autószerelő mondta nekem, hogy a német autók közül a Merci a legjobb, legmegbízhatóbb az Audi a nyomába sem ér, és a BMW-nél is jobb.
Dízelfronton is, a CDI motorok sokkal jobbak, mint a Volkswagen konszern által gyártott PD TDI motorok.
De, jól megnézve, igaza is van.
A Mercinek van a legszéleskörűbb modellpalettája.A másik két német márka is, jobban őket másolja.
Illetve, elég nagy múlttal rendelkező márka.
Az öreg Merciknek is olyan kultusza van Európában, mint az USA-ban a régi 70-es években gyártott izomautóknak.
Ilyen kultusza az Audi-nak nincsen, a BMW-nek van, de nem olyan jelentős, mint a Mercinek.
A kultusz a fa**t sem érdekli, a Mustangnak is nagy kultusza van, pedig igazából egy f0s.
Hogy honnan szedi, hogy a Merci megbízhatóbb, mint az Audi és BMW? Szerintem ez abszolút hülyeség, ja és ne a W123-mas Merciket vegyük már alapul.
"Dízelfronton is, a CDI motorok sokkal jobbak, mint a Volkswagen konszern által gyártott PD TDI motorok. "
Hát szerintem nem sok olyan motor van, amivel nagyobbat lehet sz*pni, mint a CDI-vel, abszolút nem a megbízhatóságukról híresek. Ellenben a PDTDI-k nagyon robusztus, megbízható motorok, nem is igazán értem hogy miért terjednek rémhírek róla.
Manapság ott tartunk, hogy ergonómiában az Audi magasan viszi a prímet, sok újságíró megírta, hogy a BMW belseje gagyinak tűnik egy Audiéhoz képest, és a Merci sem áll valami fényesen. Ismétlem ezt nem én mondom, hanem autós újságírók, ha szeretnéd, keresek linket is.
Modellpaletta: a Merci éppen most másota le a BMW X6-ost. Az Audinak már régesrég ott van az Allroad quattro, ilyet mai napig nem csinált a Merci de még a BMW sem.
Egyébként az autószerelőd inkább Merciket szerel? Na hát azért dicséri akkor :))
Ugye ez nem a szokásos Merci-Audi-BMW flame háború?
Lehet, hogy a Merci jó autó, de ha valakinek a BMW E34 a minden, akkor lehet a Merci bármilyen precíz luxus cucc, úgyis a 20 éves E34-et veszi meg.
Amúgy az Audi is, meg a BMW is nagy múlttal rendelkező márka, nem tegnap óta gyártanak dolgokat.
Az autószerelő pedig egy érdekes faj az emlősök között, hidd el, ha bemennél egy másikhoz, ő felállítana neked egy következő egyenletet, de az Audira, és a Mercit fogja lehúzni. A harmadik meg a BMW-re. A negyedik meg azt mondja neked, hogy vegyél egy új VW Golfot, mert az olcsóbb, stb. Úgy hogy az autószerelő szava nem szent írás, mint ahogy az üzletkötőjé sem. ;)
És hogy a régi BMW-nek nincs kultusza. Nézz szét egy drift show-n, és mond meg nekem, hogy hány Mercit látsz, és hány BMW-t. W124-et, W123-at, E190-et hömpölygő tömegével? Gondolom a Powerfanatics BMW találkozó, ami már nemzetközi, és több napos, az is csak pár autós jelenléttel történik meg, véletlenül összefújja őket a szél.
Így-így, a Merci messze veri mind a kettőt.
Nyilván ha 20 éves hülyegyerek vagy akkor csak is a BMW-t fogod szajkózni, mert leginkább azt lehet szinte újonnan megkapni már 2 millióért akár.
Megsúgom, nem véletlenül....
Mondtam én, hogy jön a szokásos flém háború. :D
Újonnan BMW 2 millióért? Melyik évben járunk, 1990-ben? Vagy mit értünk újonnan alatt? 10 év? Mert nálam az újonnan vagy a 0 kilométeres, vagy az 1-2 éves. Mutass már egy 0 km-es vagy 1-2 éves BMW-t, ami 2 millió Ft.
Én már vezettem 7 Audit, 6 BMW-t, 6 Mercedest. Audiból a régiek nagyon rosszak voltak (B5, C5), az újak nagyon jók (C6, C7, D4, és Q7), mondom ezt úgy, hogy nekem a legkevésbé szimpatikus márka.
Merciből a W204 meggyőzött, talán még az ML se volt rossz, de a többi, régebbi típus nem volt túl jó, de az újabbak közül emiatt mernék nézelődni.
BMW-ből volt legkevesebb a csalódás, pedig öreg E46-tól Z4-en át az X5-ig minden megvolt. Pont az X5 3.0sd volt kellemetlen, a többi elég jó. Én ezek alapján a BMW mellett tenném le a voksom, de biztos van, aki más tapasztalatokat gyűjtött.
Szegény Merci meg " panaszkodik ", hogy a Rolls miatt nem tud mit kezdeni a Maybach-al... a Rolls meg a BMW-é...
Nem mellesleg ha kategorián belül nézzük sok különbség nincs bennük minőségben, csak a pénztárca szab határt, hogy mit kérhet az ember a kocsiba.
Új autó eladásokban amúgy meg BMW-Mercedes-Audi a sorrend, azt viszont kétlem, hogy a frissjogsis kölkök veszik az új autókat. :D
"Ez ugyan olyan, hogy Volvoban szoktál látni fiatal gyereket?
Nem, mert az is komoly emberek autója, ahogy a Mercedes is."
Ha tudnád mit csinálnak a svédek a Volvokkal és Mercikkel, akkor nem írnád, hogy ezek a komoly emberek autói, és nem vezetik fiatalok. ;) Írd be a google-be, hogy epa traktor, vagy a-traktor. Mopeddé alakított Volvok, Mercik, egyebek, hogy a 18 éven aluli is vezethessen autót, legálisan! Mindez a Volvo hazájában.
Birom amikor az autoszerelok megmondjak a tutit olyan autokrol, amiket csak kepen lattak, hozzajuk meg a 15 eves, tobbszorosen lerugott xarok kerulnek :)
".A másik két német márka is, jobban őket másolja. "
Muhaha, ezen jot rohogtem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!