Sok gyártó (VW, Opel, BMW) miért olyan fillérbaßzó, hogy elszakadó vezérműláncokat tesz a motorjaiba?
Kérdező!
Mikor láttál elszakadt vezérműláncot, és milyen típuson?
Tovább melyik autóhoz tudsz 10Euróért láncot venni? (nekem pl. II. Swiftem van, ami egy viszonylag olcsó autó -ráadásul hazai termék- de abba is 60Euró (20.000Ft)körül mozog csak a lánc ára.
Nos????
Most ha csak sporoltak 10 eurot... 1 millió darab esetén már 10 millio euro, magyarul 3 milliárd forint.... tudod sok kicsi sokra megy.
Az autógyártóknak sem mindegy mennyi a haszon.
#4 had ne soroljam fel az összes motorkódot. Keress rá, tele van velük az internet..
Nem azt mondtam, hogy 10 Euro a lánc, hanem, hogy annyit spóroltak. Az meg, hogy te 20 ezerért veszed semmit nem jelent. Egy autógyártó aki 10 ezer szám rendelni filléres áron kapja a beszállítótól. A bolti ár töredékéért.
A kérdezőnek igaza van a 10euroval, mert ár különbségről van sző és akár izomlánc akár rigalánc filléres áron kapják.
Nézzétek meg a régi láncos kocsikat simán gond nélkü elzakatolt 400-500ekm t és nem volt öregedés se mint a szíjnál amit 5ekm után is cserélni kell ha az az 5ekm 10-20-stb év alatt ment bele. Állóhelyben a fém nem öregszik olajban úgy mint a szíj "kint".
Engem nem pont a lánc zavar, hanem az "egész".
kárpitok, kapcsolók, lámpák, szilentek, stb.
egy mai 10-20misis felsőkategóriás kocsi 5év után majdnem olyan "lelakott" mint a mostani 25évesek 15-20éves korukban voltak.
Gondolom nem így tervezték. De erre vannak a mérnökök, kiszámolják, hogy x alkatrésznél mennyit lehet csökkenteni a költségeken, hogy elvileg még gond nélkül el tudja látni a feladatát. Ha épp papíron ki is jön a dolog sajnos nem biztos, hogy a gyakorlatban is úgy fog kijönni.
Jó példa pont valamelyik BMW motornak tipikus hiába hogy a hengerek közti falvastagságot annyira elvékonyították, hogy hajlamos elrepedni... papíron bírnia kéne, sporoltak vele nyersanyagot csak ugye a gyakorlatban kiderült, hogy idővel mégse elég az a falvastagság.
A kérdésem az volt, hogy az említett márkák melyik típusában láttál elszakadt láncot?
Nem kódokat kérdeztem, és nem netes rémregényekre vagyok kíváncsi. Próbálok egyszerűen és érthetően kérdezni, remélve, hogy a válaszok is hasonlóak lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!