Motor vásárlás utáni teendők?
"és sajnos iskolába ilyen "haszontalan" dolgokat nem tanítanak" - Ez igaz. De ha azt megtanultad valahol, hogy hogyan kell ide kérdést kiírni, akkor egy egyszerű netes keresés sem kellene hogy gondot okozzon.
( Mielőtt rákérdeznél: ez érvényes a 250 cm-es motorra is, nem csak autóra.)
"Na már most ez reális? Én ha vidéken nézek motort, utazzak le, tetszik, aztán vissza eredetvizsgáztatni, és aztán fizessek és adásvételi? Vagy ez hogyan zajliK?"
Na most ez eredetileg úgy zajlott, hogy az eladó megcsináltatta az eredetiségvizsgálatot (nem eredet, az mást jelent) eladás előtt. Ez 60 napig érvényes, és a vevőt védi, de ha lejár, akkor ment a kukába 20 pénz. Mivel a piac néha lassú, a többség nem kockáztatott és szép lassan átkerült a vevőhöz az eredetiségvizsgálat. A baj ezzel csak az, hogy ha veszel egy járgányt, hazaviszed, majd egy hét múlva megbukik, akkor szívás visszaszerezni a vételárat az eladótól...
huh.. és ugye azzal nem vagyok biztonságban, hogy a KEKKH-tól rendszám alapján lekértem az adatokat (körözés, km óra állás-aprópó, 20 éves motornál nem irreális a 16000 km??)
egy motorszervíz árulja a motort, milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban? korrektebben árulnak, nem adnak ki üzemórás motort úgy, hogy jó állapotúnak árulják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!