Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autó vásárlás hitelre?

Új autó vásárlás hitelre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy komoly döntés előtt állok, 3-4 hónapja ezen jár az eszem, a helyzet a következő. Van egy régi autóm, kb 100 ezret ha ér, össze vissza törve, nem az én hibámból, így vettem 7 éve. Most kinéztem egy autót, Skoda Octavia, újat. A havi törlesztő 65 ezer ft lenne 7 évre+ Casco 8 ezer. Ezt 10-15 évre venném, mint látjátok, nem cserélem évente az autóimat, de ez már nem az igazi ami most van. A bér melyből mindezt finanszíroznám, átlag 420-450 ezer ft netto. Ti hogy döntenétek? Az autó amit kinéztem az álmom, 5 éve legalább vágyom erre. Előre is köszönöm a válaszaitokat! Szép napot és üdv!

2015. nov. 18. 19:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

A hitel nem az ordogtol van, ha olyan a kamat ami baratsagos.

En kulfoldon elek. Az elso automat (egy 4 evest) 13% kamatra adtak oda, azert ilyen magas mert meg fiatal volt a hitelkepessegem.

Ezt a kocsit fizettem kb. 3 evig, majd beleultem egy zsir uj kocsiba (almaim autojaba) es azt a hitelt mar megkaptam 1.9%-ra 5 eves futamidore. Ez mar sokkal baratibb volt.

Jol keresek, siman tudtam fizetni a torlesztot es nem ereztem ugy hogy a bank seggbeqr.

Nem tudom otthon milyen kamatokkal adjak a kocsi hitelt de ha tobb mint 15-20% akkor szerintem nem eri meg hitelre kocsit venni, mert mire kifizeted az autot, az ertekebol rengeteget veszitett es majdnem a duplajat kifizetted kamattal egyutt.

2015. nov. 18. 19:57
 2/17 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a válaszod! A komstrukció nagyon korrekt 5%-os kamat, össz kamat 700 ezer ft körül van a 7 év alatt, ez itthon szerintem egy nagyon jó konstrukció, körbejártam mindent, ez a legjobb eddig. Üdv!
2015. nov. 18. 20:07
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Én semmi problémát nem látok ebben. Én is most vettem egy hasonló árkategóriás, 6 milliós autót, 5 éves hitelre. Az ember sokkal szívesebben vesz egy új autót, mint egy használt valamit, amivel ki tudja mit csináltak, ráadásul tán még cigiztek is benne. Egy új autóval nem lesz semmi gond jó pár évig.
2015. nov. 18. 21:56
 4/17 anonim ***** válasza:

5%os kamat az teljesen jo.

fontos, hogy ki lehessen elore fizetni es ne legyen benne "elofizetesi buntetes" (nemtom pontosan hogy hivjak, itt 'pre-payment penalty'), mert ha fizeted a kocsit egy evig aztan nyakadba zuhan a lotto es fullra ki akarod fizetni, a bank buntetest szamolhat fel, hiszen nem 7 evig nyuzzak rolad a bort hanem te hamarabb akarsz szabadulni.

Bar auto hitelnel nem szoktak ilyet, azert kerdezd meg.

Ha biztos az allasod es ki tudod termelni a torlesztot nyugodtan beleugorhatsz. Persze mi biztos a mai vilagban, de ugyertem ha ugy tunik jopar evig meg lesz melod, akkor hajra :)

Az en itteni "casco"-ba anno beleraktuk a hitel-biztositast is. Kicsivel fizettem csak tobb autobiztositast, de ha a hitel ideje alatt pl. lebenulok es nem tudok dolgozni es nincs bevetel es nem tudom a torlesztot fizetni, akkor a biztosito fizette volna a kocsit a banknak es nem veszitettem volna el az autot.

2015. nov. 19. 00:26
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb válaszokat. Először 4 évre akartam, de az 5% kamat miatt döntöttem a 7 év mellett. Ha 4 évig fizetem, mellette félreteszek, (kb 250 et szoktam havonta félretenni, most majd 180 at tudok ugye) akkor 3. Év végen ki tudom fizetni előtörlesztéssel, cca 150 ezres lezárási költsége van a hitelnek, elolvastam az ÁSZF-et és a hirdetményt is. Természetesen csak akkor van értelme előtörleszteni ha felmegy a jegybanki alapkamat, 3 havonta változhat a kamat BUBOR alapján. Ha összevetem a 4 éves hitelt és a 7 éveset előtörlesztési díjjal kb 100 ezret bukok a 7 évesen, cserébe magasabb tartalékot tudok képezni az esetleges nehezebb hónapokra. A 4 éves hitel kb 105 lett volna/hó + ide is Casco. Hitelfedezeti biztosítás itt nincs, máshol tudnék kötni ilyet, de nagyon szigorúak a feltételek, kb havi 6-8 ezer ft lenne, de csak csoportos leépítésre vonatkozik és halál, rokkantság. (Utóbbi kettőre van nekem külön biztosításom) Persze biztos munkahely nincs, d nagyon keményen megdolgozom a pénzért, mindent beleadok, úgy kapok ekkora összegeket. Ezen gondolkodtam, hogy féljek életem végéig, hogy megszűnik a munkám és ne vegyek semmit? Ez tán jobb lenne? Üdv!
2015. nov. 19. 06:26
 6/17 anonim ***** válasza:
92%

Nem ismerlek, de az irasodbol nekem az jon le, hogy egy alapos, megfontolt, tokos gyerek vagy. Siman vagj bele a kocsi hitelbe, ha ez tesz boldogga. Ha meg is szunik a mostani munkahelyed, ezzel a hozzaallassal szerintem tuti talalsz masikat, ugyhogy nem kell attol felni, hogy munkanelkuli segelybol kell a kocsit torleszteni ;)

Egyszer elunk, neha bele kell csapni a lecsoba!

Sok sikert az uj autohoz!

2015. nov. 20. 06:35
 7/17 anonim ***** válasza:
hali. szerintem ne vegyél új autót, én idén februárban gondolkodtam sokat ezen. nekem havi bevételem 350e nettóban, és hasonló feltételekkel adtak volna hitelt. én amit kinéztem az egy új 6-os mazda volt. újan 8 millió Ft,én is éjszakákat gondolkodtam azon hogy újat vegyek-e.. végül vettem egy 2011-eset 130 ezer kmel, 3 millió ft-ért!!! ez a modell 4 év alatt 4,5 milliót veszített az értékéből... de megértem,ha újat akarsz, de óriási pénzt lehet bukni vele. gyakorlatilag a megvétel utáni első évben ingyen dolgozol :-) de mondom megértem azokat is akik újat vesznek. de én így simán kicsengettem a pénzt a mazdáért azóta ráköltöttem 400 ezret most kifogástalan állapotban van, szóval megtakarítottam ezzel a döntéssel 4,1 milliót + kamatokat + egyéb lehúzásokat. Szóval én inkább vennék a helyedben egy pár éves autót fele ennyiért! :-)
2015. nov. 21. 12:51
 8/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok! köszönöm a válaszokat, az utolsó előttinek köszönöm a pozitív kritikákat így látatlanban is :)

Utolsó! A gond ezekkel az Octaviakkal, hogy 2013 ig gyártottak TSI motorjai hibásak lehetnek, valami lánc nyúlik meg, ha ez megtörténik akkor a motornak annyi, javítás 800e körül van, 3 milla egy 4 éves mondjuk. 2012 est akartam először, emiatt a hiba miatt döntöttem az újabb évjárat mellett. Nem kellett volna nekem a legújabb széria, csak félek, hogy beválasztok a tutiba és fizetek majd mint a katonatiszt. Az autókhoz nem értek, teljesen hülye vagyok hozzájuk, ott vernek át ahol tudnak, szerelőm sajna nincs akiben 100% ban megbízok, a szakértelmet tekintve. Ezért nekem ez nem járható út sajnos.

2015. nov. 21. 13:12
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

7: nem mindenki pár évre vesz autót és sokan nem befektetésként tekintenek egyre. Az én ismerettségi körömben is számos ember van, aki használt autót vesz hogy használja pár évig, aztán eladja és vesz egy másik használtat. Ugyanezek az emberek azok, akik albérletről albérletre járnak a végtelenségig. Ezeknek az embereknek semmi sem igaziból az övék. Elfogadom hogy vannak ilyenek, de én ezzel nem tudok azonosulni.

Én is azért vettem új autót, mert nekem mindennél többet jelent hogy én vagyok az első aki beleül, nem kell azon gondolkoznom ki volt benne előtte, hogy nyomta tele adott esetben gusztustalan cigifüsttel stb.

A kérdező is hosszú távra tervez kocsit venni, a tény pedig hogy pár év alatt több milliót esik az értéke csak akkor igazán lényeges, ha el is szeretné akkor adni.

2015. nov. 21. 14:05
 10/17 anonim ***** válasza:

Bocs őszinte leszek.

1. Hülye vagy, ha ilyen bérből hitelre veszel kocsit.

Én járműt hitelre akkor vettem amikor napi szinten kellett egy fiatal megbízható ez 8kiló volt és 20%tól hoztam el csak 4,5évre minimális kamattal(legjobb bankot megkerestem, mindenhol kéremhitelajánlatot), kb. a 8kiló 1misiben állt meg, ez nem rossz szerintem. Gond nélkül használtam, most is emgvan, de van mellette több jármű is(veteránok,stb.)

2. Hülye vagy, ha ilyen jól keresel és fócvágen csoportot nézel! Előbb vennék sokak által szidott franciát ami kényelmes, megbízható csak szereléskor minden káromkodásom előjön, de a japánok közt is sok a jó(pl. lexus,toyota, mazda), illetve ha te is csak rwd -t vennél mindig mint én akkor bmw, merci, lexus amikből tudsz válogatni. Bmw hez minden sarkon minden és új alkatrész is reális áron megy, de a lexus precízebb technika igaz kevesebb extra, stb.

3. Hogyha eddig nem zavart, hogy 1kilós kocsival közlekedtél és kiemelkedően jól keresel, akor tegyél el havonta 2kilót(közel 1k rámenne az új kocsira is tehát ennyit biztos tudsz, a másik 1k meg nem gond, ha spórolni fogsz) és 1év után 2misid simán megvan. 2misiből azért elég jó kocsikat tudsz venni 2-10év között és ott már kilehet fogni keveset futott példányt illetve minden van. Sportos, tágas, családi, kicsi, nagy, kombi, egyterű, stb.

Ebben a helyzetben és ilyen feltételekkel nem vennék hitelre kocsit!

Kérdés a teljes futamidő alatt fogod tudni vállani a kocsi hitelét?

Én úgy voltam, hogy havi 15-20 és max 5év. Nem lett volna kiszemelt példány akkor nem vállalom be.

A hitelt is csak azért vállaltam be, mert munka mellett egyetemre jártam, nagy távra és kellett egy megbizható sportmotor amivel időt nyerek a sok utazással, és hétvégéken a tanulás miatt nem volt időm szerelni, gond nélkül bírta a 4év suli alatt a 200feletti pályán lévő száguldást és beérte kocsihoz képest töredék benzinnel.

Megfizethetetlen az az idő amit nyertem vele!!! Nem bántam meg a hitelt, de hidd el sokan megbánták és soktól lefoglalta a bank a kocsit,motort.

Gondold át, kell e pont az a kocsi, pont ilyen hitel feltétel mellett és tudod e végig fizetni!

2015. nov. 21. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!