Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autó vásárlás hitelre?

Új autó vásárlás hitelre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy komoly döntés előtt állok, 3-4 hónapja ezen jár az eszem, a helyzet a következő. Van egy régi autóm, kb 100 ezret ha ér, össze vissza törve, nem az én hibámból, így vettem 7 éve. Most kinéztem egy autót, Skoda Octavia, újat. A havi törlesztő 65 ezer ft lenne 7 évre+ Casco 8 ezer. Ezt 10-15 évre venném, mint látjátok, nem cserélem évente az autóimat, de ez már nem az igazi ami most van. A bér melyből mindezt finanszíroznám, átlag 420-450 ezer ft netto. Ti hogy döntenétek? Az autó amit kinéztem az álmom, 5 éve legalább vágyom erre. Előre is köszönöm a válaszaitokat! Szép napot és üdv!

2015. nov. 18. 19:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Még 1 a casco szerintem baromság, mert ha más töri meg ott a kgfb és te meg vigyázol a sajátodra!

20% tól akkoriban nem kellett casco, azért is illetve, hogy a havi ne legyen 20eFt felett így 20%tól hoztam el.

Még egy nem tudom van e CHF alapú, de:

-huf alapút akartam de használtra horrro thm jöt ki!

-pont egy árfolyam csúcs volt, elég magas volt a chf és ezért mertem belemenni de csak rövid időre! kb. 2.évtől 3. évig egy éven át kisebb volt a törlesztőm és az utolsó évben nőt meg, tehát nagyon jól kifogtam. Kártalanitáskor is alig kaptam vissza, csak 50eFt amit kaptam, de ha nem lett volna se zavar, így jól jött potyapénznek :)

2015. nov. 21. 16:05
 12/17 anonim ***** válasza:
9-es, nem értem miért írod, hogy ezeknek az embereknek nincs semmijük?? inkább pont hogy nekik van. pl. én megvettem a kocsit kp-ra. jelenleg 29 évesen van egy 70 m2-es lakásom amit 2016- októberig törlesztek (fundamenta féle állami hitel havi 70e) és van egy 2011-es 6-os mazdám. én értem amit írsz, de pont hogy ebben az esetben az enyém az autó igazán.. 2018-ban pedig veszek egy bitang családi házat hitelre, amit a lakásom kiadásából szerzett albérleti pénzből fogok törleszteni. szóval lehet ezt csinálni/értelmezni sokféleképpen. lényeg, hogy értem én hogy a kérdező miért akar új autót venni. (kérdező amúgy RS octaviát néztél ki? azok szenzációsak! :-) 7-es voltam
2015. nov. 22. 10:39
 13/17 A kérdező kommentje:

Kedves válaszadók! Köszönöm szépen a válaszokat! Az utolsó előtti válaszadóra reagálnék. Megértem az érveidet abszolút, viszont egy dolog mellett elsiklottál valószínűleg, az pedig a javíttatás. Az írásodból nekem az jön le, hogy értesz az autókhoz, így neked egy fontos tétel nem szerepel a fizetendő díjak között, a javítás ára. Sajnos utóbbi nem mindig annyi, amennyi valójában, engem elég sokszor átvertek, nem értek hozzá sajnos. Ha mondják, hogy ez a baja, akkor nyílik a tárca és fizetem, nem pedig megveszem az alkatrészt kb 60%-os áron és ingyen belerakom. Ez a dolog sokba kerül, így egy használtan vett autó ára hirtelen felugrik. A mostani autómnak annyi, a kormánymű rossz benne már, következő műszakin nem fog átmenni, csak ba ráköltök kb 400 ezret, aminek már semmi értelme. Az injektort tavaly cseréltem benne, azóta többet is eszik, kb 8-at és egy suzuki swiftről beszélünk.

A konstrukció szerintem rendben van, az, hogy fizetni tudom-e, ha maradok a mostani munkahelyemen, akkor igen, de szerintem máshol is lehet normális pénzt kapni, bár ennyit nem biztos, nincs még diplomám, folyamatban van.

Utolsó: Csak a sima Octáviát néztem, középfelszereltséggel, az RS már túl megy az anyagi korlátokon :) Azt hiszem 9-ről indul, ez amit néztem 6 ból,van meg.

2015. nov. 22. 12:27
 14/17 A kérdező kommentje:
Zöld kéz ment mindenkinek, de várom még a további véleményeket :)
2015. nov. 22. 17:08
 15/17 anonim ***** válasza:

Keresned kell jo es becsuletes szerelot ami ritka, mert vagy atmegy becsuletmentesbe vagy atvallt mas bevetelre(lasd esetem tovabb tanul).

Egy swift fillerekbol javithato persze ehhez kapcsolat es erto ember kel ebben igazad van!

Abban is, hogy minel dragabb kocsi es minel oregebb annal jobban kijon hogy nem te szered es nem okosban van az alkatresz, perze nezd azt ha te szereled sok idod ra megy :-)

Hiteltol meg nem felni kell hanem atgondolni, sokan nem gondoojak at.

2015. nov. 22. 18:09
 16/17 anonim ***** válasza:

A szerelo dolgot teljesen megertem. Lany vagyok, ha ertenek hozza se lenne hol kocsit szerelnem mert kulfoldon elunk, nincs se garazs, se akna, se szerszam.

Es egyet ertek azzal, aki uj kocsit vesz. Szamomra felejthetetlen elmeny volt amikor en tettem bele az elso kilometereket (oke, volt mar benne 11 mikor megvettem) de nalam fordult at az elso ezer, aztan az elso 10ezer stb, stb.

Eddig csak kopo alkatreszekre koltottem, mert meg mindig garancias, pedig mar 5 eves a dragam es a hitelt most fizettem ki vegleg es a banktol megkaptam a kocsi paprijait, hivatalosan is az enyem. Eszembe sincs eladni, ugyhogy az erdekel a legkevesbe, hogy mennyit veszit az ertekebol.

Fent emlitett szerelesi hianyossagaim miatt vettem ra hosszitott garanciat. Eddig 1x hasznaltam, a csomagtarto nyito ize elromlott. A hosszitott gari miatt csak az idombe kerult, hogy elvinni szervizbe, megvarni a javitast. Ha nem lenne gariban akkor alkatresz plusz munkadij, amit itt sajnos veszett borsos aron szamolnak.

Vitathatatlan, hogy egy garancias uj autoval sokkal kevesebb fejfajasa van az embernek, foleg ha szerelesi kepessegei/lehetosegei limitaltak.

"Még 1 a casco szerintem baromság, mert ha más töri meg ott a kgfb és te meg vigyázol a sajátodra!" egyaltalan nem baromsag. A casco azert jo mert olyankor is fizet, amikor a karokozo nem szemely, vagy az illeto ismeretlen.

Nekem KETSZER is nekimentek az utcan parkolo automnak es minden nelkul ott hagytak es csak a minimalis onreszt fizettem, a javitas nagyreszet pedig a biztosito allta. A szivem szakadt meg amikor meglattam a soforajtot behorpadva, a festek lemezig lehorzsolva, de a biztosito fizette a javitast es emiatt nem emelkedett meg a biztim mert nem en voltam a vetkes. Nekem a casco nyugodt almokat jelent az olyan eshetosegekre, amikor a kgfb nem jatszik.

2015. nov. 23. 19:06
 17/17 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszadók! Sikerült döntenem és az új autót választottam, de csak 5 éves futamidőre. Köszönöm, hogy időt szántatok rám.

Utolsó: hidd el, ugyanannyit értek az autókhoz mint Te :)

2015. nov. 24. 18:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!