Mi lehet a Renault-om baja?
Ha szétszakad a felső motortartó, akkor tud fura hangja lenni, de attól nem ráz a kormány:
Ha menet közben ráz, akkor lehet egy halom dolog: féltengely, kerékcsapágy, bármi...
Szerintem.
Ha jól sejtem úgy érted, hogy álló helyzetben is minden fordulaton, tehát futómű kilőve.
Ebben az esetben egyedül a motor jár úgy, ami átadhat ilyen mértékű rezgést.
Elöregedhetett valamelyik tartóbak és átadja a kasztninak a rezgést. Az egyik kollégám Mercije CSAK HIDEGEN produkálta a hibát, minden remegett és a legapróbb terhelésre idegesítő búgás hallatszott. Bemelegedés után nagyon szépen járt az autó! Kicserélték a motortartó bakokat és megszűnt minden zaj.
Mielőtt nagy költségekbe vernéd magad, esetleg megpróbálhatod hogy aknára állsz, lebontod a burkolatokat és egyesével megemeled a tartóbakok környékén a motort. Épp csak annyira, hogy ne üljön fel. Ha változik a hang, egyértelmű a hibaforrás.
Ha már ott tartasz, mindenekelőtt beindíthatod a kocsit és hallgatózhatsz alulról-felülről, hátha találsz valamit.
Esetleg attól rázhat a kormány, hogy az egész kasztni átveszi a remegést. Nekem azt a 2 bakot kellett cserélni, amik a motor billenését gátolják (keresztmotoros autó, alsó kereszttartó a tűzfal aljával összefogatva, a két végénél 1-1 gumibakkal pedig a motor hozzárögzítve). Mivel horribilis árat mondtak az alkatrészre, szilentessel új bakokat csináltattam, ezek viszont tömör gumik voltak, így erőteljesebben átadták a rezgést, ez a kormányon is érezhető.
Ez egy 10 évbel idősebb japó autó a kérdésben említettnél, tehát lehetséges hogy teljesen máshogy van megoldva, ez mind csak lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!