A regi Renault Megane I. Coupeknak ugyanolyan problemas, beallasra hajlamos a hatso futomuve mint a korabeli Peugeot / Citroenekek?
Sajna ezeknél is előfordul a torziós rúd törése, csak talán nem annyira gyakori. Én kifogtam....Mentünk egy utcán(szinte tükörsima szfalton..), hatalmas pattanásszerű hang, majd leesett a kocsi hátulja... A horog szinte leért a földre.
Új alkatrész horror, bontott 25-40 ezer(de lehet 1 hét után az is törik). BP-en van egy cég, ahol 1 év garival felújítják.
Ez az állandó elektromos problémás hiedelem meg nagy hülyeség. 7 Rönóm volt(volt új, meg 15 éves is), és szinte semmi ilyen hiba.
Szinte semmi - ezen van a hangsúly. Aki Renault hívő, annak belefér a szinte semmi. Nekem abszolút semmi nem fér bele, és ez teljesen alapvető elvárás szerintem. Ott kezdődik a jó autó.
Nem vagyok Rönó fanatikus, most egy Rover meg egy Mazda van.
A szinte semmi az azt jelenti, hogy pár izzó kiégett a 15 éves Megane műszerfalában, meg az előtét ellenállás romlott el a ventillátornál. Ennyi baja bármelyik ennyi idősnek lehet szerintem. Ja, és ettől működőképes maradt az autó. Kényelemben, motorjellemzőkben nagyon ott vannak, azt viszont állítom. Az 1,4-1,6 8v/16v motorok nagyszerűek.
Ez mondjuk tényleg belefér.
A motorok engem nem nyűgöztek le, régen lehet hogy jobb volt, de én csak gyengéket fogtam ki (R19 1.4e, Scenic 1.4i, Fluence 1.6i). A dci-k szépen mentek újonnan (1.5 68 és 86 lovast vezettem), de azoknál meg ott volt a Delphi rendszer, mostanában nem tudom milyenek, utoljára talán a Fluence-ot vezettem kb 3 éve.
Mondjuk Scenic 1,4(főleg ha 8v) elhiszem, hogy gyenge, de olyat nem kell venni.
Az 1,4 16v motor kategóriájában szerintem a legjobb(tesztelőktől is olvastam, hogy szerintük is), nagyon megy, jól fogyaszt, szép a hangja. Az 1,4-1,6 8v-t sem véletlenül gyártják még ma is(Dacia, stb). Több hasonló autót is próbáltam már(meg birtokoltam is), a fasorban sincsenek motorikusan!
DCI-nél a 68 lovassal volt a legtöbb porlasztós hiba. A 100/106-os nyűgje a hajtókarcsapágy kopása.
A 80/82/86 lovas pont hogy a legmegbízhatóbb. Kellően erős, nagyon jól fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!