A Ford Sierra nagyon ócska autó lett mára?
Nagyon régóta tetszik a Sierra szedán változata, már első autónak is ilyet szerettem volna, de aztán mégsem.
A szomszédunk Ford rajongó, neki volt is, ajánlaná.
De rajta kívül senki más.
22 éves vagyok, nem a családot hordanám vele, nem azért venném,hogy soha ne romoljon el, és 1000 forintos tankolással kivigyen a világból.
Maximálisan tisztában vagyok vele,hogy sok gond lehet egy ilyen idős autóval, és nagyon gondolkozom,hogy mi legyen.
Rajongok érte, de mégsem örülnék ha nyelné a pénzt.
Az,hogy nem minden működik, vagy néha-néha elvisz x összeget természetes egy ilyen kocsinál.
Attól függ hogy mit értel az ócska alatt. Mondjuk a legfiatalabb darab is mára már 20+ éves. A formája is mára olyan ócskának, régiesnek hat, pedig mikor megjelent, ez számított futurisztikusnak.
Mondjuk én nem értem, hogy kophattak ki ennyire, régen tele volt az út ezekkel, nagy utazóautónak is használták, és mára már ritka, mint a fehér holló, ha látok egyet, utána is fordulok. Pedig elég tartós autó.
Egyik legjobb haveromnak volt pár éve egy 1.8-as TD. Még fiatalabbak voltunk, állat módon hajtotta ő is (én is), állandóan padlógáz, ütöttük vágtuk. Belekerült sokezer km, csak olajcsere, és semmi más. Egyszerűen imádtuk az autót, nem a teljesítménye miatt, de lelke volt, és mindent kibírt, nagyon tágas belül is. Akkor még alkatrész is volt hozzá dögivel, jó áron. Aztán úgy alakult, hogy a haverom karambolozott vele, olyan 60-al ment ős, és a szembejövő pedig 80-90-el. Persze sz*rnak tört, de az ajtón kiszállt, kicsit a lábát megütötte, meg az orrcsontja megrepedt, ennyi volt az egész. Azóta is siratjuk azt az autót.
Na előjött a nosztalgia, de ezzel csak azt akarom mondani, hogy én csak ajánlani tudom a Sierrát.
"A formája is mára olyan ócskának, régiesnek hat"
A Sierra azért nem olyan vészes, mint több korabeli autótípus.
Én inkább a rozsdán meg a karosszéria állapotán aggódnék, mert ennyi év nem múlik el nyomtalanul.
Nekem is tetszik a típus, a munkahelyem parkolójában rendszeresen látok egy fehér, felniket-gumikat leszámítva gyárinak kinéző XR4i-t és mindig csorgatom a nyálamat miatta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!